in

Geweld op spoeddienst: arts zwaar mishandeld door ongeduldige broers

BERLIJN – Videobeelden van de spoeddienst in een ziekenhuis in Berlijn zorgen voor heel wat verontwaardiging in Duitsland. Drie dronken broers vielen er het medische personeel aan nadat ze vonden dat een van hen niet snel genoeg behandeld werd.

Het is oudejaarsnacht, iets voor 01.00 uur. Drie broers zitten op de spoedafdeling van het ziekenhuis van Lichtenberg, een stadsdeel van Berlijn. Een van hen, een 25-jarige, zou een bloedende wond hebben aan zijn hand en wordt volgens zijn twee broers (16 en 20) niet snel genoeg behandeld.

Lees ook
Alfi (59) bijna doodgeslagen omdat hij een jongen aansprak

De drie mannen gaan daarom de confrontatie aan met het medische personeel. Ze vallen hen lastig en de situatie escaleert al snel. „We zullen je familie vermoorden”, roepen de mannen naar de artsen en verplegers. „We gaan je keel doorsnijden”, gaan ze verder.

Drugs
Een van hen duwt een verpleegkundige tegen de grond, waarop de artsen proberen de mannen te kalmeren. Een van de broers slaat daarop een arts, die omver valt en tegen de muur botst. De man verliest kort het bewustzijn. Een andere verpleger krijgt daarna ook een klap in het gezicht. Mensen in de wachtzaal proberen de mannen daarna tegen te houden.

Lees ook
Sylvana Simons wil het woord ‘Kerst’ verbieden

Het trio werd uiteindelijk door de politie gearresteerd. Die bevestigden dat de mannen dronken waren en ook drugs op zak hadden. Ze werden in voorlopige hechtenis genomen.

De 42-jarige arts liep door de vuistslagen een hoofdwond op die behandeld moest worden. Een 32-jarige verzorger raakte ook lichtgewond aan het hoofd.

Tweede slachtoffer (18) ongeluk Oldehove overleden

Hond Leo onwel na eten mensenpoep vol drugs: ‘Hij zakte door zijn pootjes’