in

Burenruzie: Buurvrouw laat scheten door de brievenbus

PIJNACKER – ‘Iedere dag worden we ’s ochtends en ’s avonds uitgescholden.’ Dat zegt een geëmotioneerde moeder uit Pijnacker tijdens het kort geding woensdag bij de Haagse rechter. ‘We zijn ten einde raad.’ Het gezin eist bij de rechter dat hun buurvrouw een boete krijgt als ze weer eens vervalt in scheldpartijen of geluidsoverlast. De rechter peilt nog of een bemiddelingspoging zin heeft, maar daar heeft het gezin geen vertrouwen in.

Het gezin met jonge kinderen kwam twee jaar geleden naast de buurvrouw en haar echtgenoot in Pijnacker wonen. Hun advocaat vertelt dat de buurvrouw hun woongenot sindsdien zwaar verziekt met gebonk tegen de muren en harde muziek vanuit de tuin.  ‘Dan gebeurt het dat ze zelf gewoon weg gaat en de muziek aan laat staan.’ Ook zou de buurvrouw een hoge drukspuit gebruiken om kabaal te maken. Ze zou ook scheten door de brievenbus laten.

Lees ook
Man klemt pony in weiland en verkracht dier..

De scheldpartijen steken het gezin echter nog het meest. De ouders zouden worden uitgemaakt voor ‘psychopaat’ en ‘pedo’ De vader kreeg te horen dat hij hun tweejarig kind door elkaar schudt. ‘Dat is zeer kwetsend’, zegt hij.

Thuis met een burn-out
Tijdens de zitting blijkt dat de buurvrouw in de zorg werkt, maar vanwege een zware burn-out thuis zit. Ze is ook niet op de rechtszitting. Haar echtgenoot wel. ‘Het is actie en reactie’, vertelt hij de rechter over de klachten van zijn buren. Zijn vrouw reageert alleen maar op het lawaai dat de kinderen van de buren maken.

Lees ook
Meisje (8) zwaar mishandeld door gemaskerde man

‘Mijn vrouw is overgevoelig voor geluid’, zegt hij. ‘Het geluid van de kinderen is normaal, maar de reactie van uw vrouw niet’, meent de rechter. ‘U zit hier toch met een probleem.’

Niet te meten
De advocaat van de buurvrouw die voor overlast zou zorgen, reageert dat de klachten van het gezin over harde muziek ‘niet objectiveerbaar’ zijn. Er zijn geen meetgegevens. De scheldpartijen zouden ook niet rechtstreeks gericht zijn tegen de vader en moeder.

De buurvrouw uit haar verwensingen alleen jegens haar man, aldus de advocaat. Volgens het buurgezin gebeurt dat echter op zo’n harde toon, dat zij de boodschap toch duidelijk meekrijgen. Ze willen dat het gescheld en kabaal stopt en eisen dat de buurvrouw anders een boete van 500 euro per keer krijgt, met een maximum van in totaal 50.000 euro. De rechter doet over twee weken uitspraken.

Bejaarde magere kat zonder pardon op straat gedumpt

Maxime Meiland komt uit de kast: ‘Vind zoenen met vrouwen ontzettend lekker’