in

GOED NIEUWS! Naoufel (6) ontwaakt uit coma na aanrijding

De 6-jarige Naoufel, die vorige week zwaargewond raakte bij een ernstige aanrijding in Den Haag, is ontwaakt uit zijn coma. Dat bevestigt woordvoerder Tarik el Yahiaoui van de familie woensdag aan Hart van Nederland.

Het jongetje ligt nog wel op de ic. “Het gaat met kleine stapjes”, vertelt El Yahiaoui. “Hij praat nog niet, maar we weten nog niet waarom.” Toch overheerst nu vooral blijdschap bij de familie omdat Naoufel uit zijn coma is ontwaakt. “We weten nog niet hoe het vervolg eruit gaat zien. Stapsgewijs werken we toe naar revalidatie.”

Lees ook
Man laat hond uit op snelweg: Loslopende hond overleden bij aanrijding

Feestje
De familie is dankbaar voor alle steunbetuigingen die ze de afgelopen tijd hebben ontvangen. “We hebben ook verzoeken gekregen van mensen om langs te komen, maar dat is nog niet mogelijk want Naoufel kan nog niet veel prikkels krijgen”, legt El Yahiaoui uit. Voor het jongetje zal nog een welkom-thuis-feestje worden georganiseerd zodra hij uit het ziekenhuis is ontslagen. Wanneer dat zal zijn is nog niet bekend.

Lees ook
Vriend begeleidster gehandicapte Hebe (10): ’Sanne zou haar nooit iets aandoen’

Woensdag werd bekend dat de 19-jarige man die Naoufel aanreed en er daarna vandoor ging, wordt vervolgd. Volgens de verdachte raakte hij na de aanrijding in paniek en is hij daarom doorgereden. De man mag zijn proces in vrijheid afwachten. Onbegrijpelijk, vindt de familie. “Natuurlijk gaat er tijd overheen voor het proces begint, maar het is gewoon geen fijn gevoel”.

Louise (44) en dochter Deborah (23) overleden tijdens huis verwarmen op een andere manier

Yolanthe Cabau met spoed naar ziekenhuis door heftige ongeluk: Mogelijk voet kwijt