in

Haagse Ans (77) die slachtoffer werd van roofoverval overleden

DEN HAAG – De 77-jarige Ans uit Den Haag, die in augustus vorig jaar werd beroofd van haar tas en vervolgens werd overreden door haar overvaller met een auto, is overleden. Dat maakte haar familie zaterdag bekend.

„Mede door haar toch al zwakke psychische en lichamelijke toestand, naar aanleiding van de roofoverval en het daarna overrijden van haar door de dader, was herstel tot verdriet van ons en teleurstelling van de behandelende artsen niet meer mogelijk”, laat haar schoonzoon, die anoniem wil blijven, weten aan deze krant. De afgelopen dagen kreeg de Haagse problemen met ademhalen. Rond het middaguur blies de 77-jarige haar laatste adem uit.

Lees ook
Zoey ziet dat buurman andere vrouwen ontvangt: “Mag ik me hiermee bemoeien?”

Ans werd in augustus overvallen van haar tas vlak bij een Haags winkelcentrum, waarna zij meteen de achtervolging inzette en de auto blokkeerde waarin de verdachte zich uit de voeten wilde maken. De overvaller reed vervolgens over Ans heen die zwaargewond achterbleef. Die verklaarde bij monde van zijn advocaat, tijdens een voorbereidende zitting in de rechtbank in november, „haar niet gezien te hebben.”

Lees ook
Nicol Kremers heeft een nieuwe ‘hele gestoorde’ vriend en die kennen we helaas allemaal

Het leek er lang op dat Ans nooit meer zou kunnen lopen. Terwijl de Haagse in een revalidatiecentrum bezig was met haar herstel, werd er ook nog ingebroken in haar woning. Ans was ’angstig’ en ’aangeslagen’ na het incident, liet haar dochter Désirée van den Bos eerder weten. En moest vanwege haar moeizame herstel ’tot groot verdriet’ van de familie worden overgeplaatst naar een verzorgingstehuis. „Als familie zijn wij sinds gistermiddag onafgebroken bij haar geweest en hebben nog mooie momenten met haar gehad”, aldus de schoonzoon.

Hond Leo onwel na eten mensenpoep vol drugs: ‘Hij zakte door zijn pootjes’

Urinesteen in het toilet: zo ontstaat het en zó verwijder je het