in

Hand van snelwegplakker zwaar verminkt omdat hij te vast zat: ‘We kregen hem er niet vanaf’

De hand van een snelwegplakker van Extinction Rebellion is zwaar verminkt omdat hij zichzelf te vast had gelijmd aan het asfalt. De politie en brandweer kregen de man niet van zijn plek af en besloten hem toen met asfalt en al van de weg te halen. Later bleek dat hij te vast zat.

Snelwegplakkende demonstranten
De mensen die nu al wekenlang op de snelweg zitten, zijn leden van de groep Extinction Rebellion (XR). Dat is een wereldwijde groep groene strijders die schreeuwt om actie tegen de klimaatverandering. Ze doen de meest irritante dingen zoals snelwegblokkades, om zo de aandacht te trekken. Hun belangrijkste eisen zijn: roep een klimaatnoodtoestand uit, stop met broeikasgassen uitstoten en geef burgers meer zeggenschap in milieubeleid.

Lees ook
Vrouw vermoord na barbecue in Terneuzen

Hoewel ze zeker controversieel te noemen zijn, hebben ze wel iedereens aandacht op milieuproblemen gericht. Vooral de afgelopen weken zijn ze dag in dag uit bezig met demonstreren. Hierbij lijmen ze zichzelf vast op de snelweg, waardoor ze er maar lastig af te halen zijn. Het is natuurlijk een nobel doel maar de manier waarop haalt bij veel mensen het bloed onder de nagels vandaan.

Over de hele wereld
De snelwegplakkers zijn over de hele wereld actief maar voornamelijk in Europa slaan ze daar een beetje in door. Zo zijn ze niet alleen actief in Nederland, maar ook in Duitsland. Daar is de irritatie van het werkende volk net zo hoog als hier. Er werd dan ook met soort van sadistisch genot gekeken naar een filmpje waarin te zien is hoe de hand van een demonstrant losgemaakt wordt van het asfalt.

Lees ook
Zoon (29) verliefd op familielid, verwurgt eigen moeder die tegen relatie is

De hand van de Duitse demonstrant bleek later zo erg vast te zitten, dat die nu verminkt is door het losmaken. Hieronder is het filmpje te zien van toen hij losgemaakt werd. Tóch houdt het de andere demonstranten niet tegen om zichzelf ook vast te lijmen. Helemaal onderaan het artikel staat een video waarin te zien is hoe ver sommige mensen gaan, en hoeveel moeite het allemaal kost om ze los te maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Justin Flowers (@2_mins_is_all_i_need)

Nieuwe ranzige beelden opgedoken van zanger Marco Borsato met minderjarigen

Moeder brengt zoontje 9 thuis om het leven