in

Hond gruwelijk verminkt nadat kinderen vuurwerk in zijn muil steken en laten ontploffen

Een groep kinderen heeft een hond gruwelijk verminkt door hem vuurwerk “te voederen”. De afschuwelijke beelden van de bloedende muil van het dier gaan viraal in Paraguay en veel verder.

Dierenarts Dalia Benitez en vrijwilligster Celeste Florentin Aponte, wil mensen waarschuwen om voorzichtiger en menslievender om te gaan met vuurpijlen tijdens de eindejaarsfeesten.

Lees ook
Moeder liet zoontjes voor straf de wc likken

De beelden van de hond zijn gruwelijk: bloed drupt uit zijn mond, zijn tong is verbrand en zijn ogen staan angstig.

Dat zijn de gevolgen van een “spelletje” van kinderen uit de stad San Lorenzo, die vuurwerk en -pijlen in de handen kregen.

Ze twijfelden niet en staken hen aan om de rotjes in de mond van een hond te proppen. Enkele seconden later ontploften ze.

Lees ook
Jongste kind uit het gezin zou de meeste kans hebben om miljonair te worden

Omstaanders brachten de hond razendsnel naar dierenarts Dalia Benitez om het dier op te lappen. Vrijwilligster Celeste Florentin Aponte, die de hond nu opvangt, postte beelden van het gewonde beestje op haar Facebookpagina.

“Het eerste slachtoffer van de kerst- en feestdagen”, schreef ze erbij. “Hopelijk komt het goed met haar, want ze heeft verschillende breuken in haar mond. Wanneer gaan ze dat beseffen dat vuurwerk enorm veel pijn kan veroorzaken?“

Meisje van 11 pleegt zelfmoord na pesterijen: “Juf heeft aanzet gegeven”

Naaktloper maakt buurt helemaal gek