in

Hond Leo onwel na eten mensenpoep vol drugs: ‘Hij zakte door zijn pootjes’

Een hond is woensdag onwel geraakt na het eten van mensenpoep in recreatiegebied de Wollebrand in Honselersdijk. Dat meldt de dierenpolitie Den Haag. Zijn baasje, Juno van Bruggen, wil andere hondenbezitters waarschuwen omdat het eten van poep met drugsporen heel gevaarlijk kan zijn. “Op een gegeven moment kon hij niet meer op zijn pootjes staan”, zegt Juno tegen Hart van Nederland.

Juno loopt dagelijks met haar vier honden door recreatiegebied de Wollebrand. Daar kunnen de viervoeters even lekker hun energie kwijt. Leo gaat tijdens de uitlaatrondes graag op avontuur, zo ook afgelopen woensdag. Maar dit keer was er wat geks aan de hand: normaal gesproken hangt Leo na het uitlaten graag met zijn koppie uit het raam maar daar moest hij nu niks van weten. “Hij zat helemaal te trillen in de auto”, zegt Juno.

Lees ook
‘Dave Roelvink bekeert zich mogelijk tot islam’

Hondenbezitters in Heiloo zijn extra alert nadat er vorig jaar een hondje is overleden, vermoedelijk na het eten van vergiftigde korrels:

Vanwege het weer ging Juno ervan uit dat Leo het koud had en even moest opwarmen. Eenmaal thuis dekte ze haar hond daarom toe met een dekentje. Maar toen merkte ze dat er toch echt iets goed mis was. Leo wilde niet meer eten of drinken en reageerde vreemd. Ook liep hij zwalkend, tot hij helemaal niet meer op zijn pootjes kon staan.

Geen contact meer
Juno ging daarom met spoed naar de dierenarts. In de auto reageerden Leo’s ogen nog wel op het licht maar verder was er geen contact meer met hem te krijgen. Eenmaal bij de dierenarts werd besloten dat hij een nacht moet blijven, zodat ze konden uitzoeken wat er precies aan de hand was.

‘Overdosis cocaïne en wiet’
Toen de dierenarts vervolgens belde met de uitslag van de onderzoeken, stond Juno even raar te kijken. “Hij had een overdosis cocaïne en wiet”, zegt Juno. Al snel werd de link gelegd met het recente uitlaatrondje. Op die plek wordt namelijk regelmatig gepoept door vissers. En als zij kort daarvoor nog drugs hebben gebruikt, kan dat terug te vinden zijn in hun ontlasting.

Lees ook
Vader Steve van drie verliest zijn strijd tegen kanker – twaalf uur later slaapt ook zijn geliefde vrouw in

Staand plassen
Met de hulp van medicatie en een infuus gaat het nu gelukkig weer wat beter met Leo. “Hij slaapt veel maar ik heb hem vanmorgen wel tien minuten kunnen uitlaten. Ook kan hij weer staand plassen. Hij wankelt nog wel een beetje”, laat Juno weten.

WC-papier
Juno is nog teruggegaan naar de plek waar Leo vermoedelijk de mensenpoep heeft gegeten en zag inderdaad gebruikt wc-papier liggen. “We lopen nu een andere route. We gaan niet meer langs de visplekken.”

Gemeente Westland heeft schriftelijk aan Juno laten weten dat ze in het gebied vaker gaan surveilleren in de hoop de overlast zo terug te dringen.

Geweld op spoeddienst: arts zwaar mishandeld door ongeduldige broers

Haagse Ans (77) die slachtoffer werd van roofoverval overleden