in

Hond zit al half jaar in de opvang: baasje betaalt niet

Een week zou hond Snoetje komen logeren in het dierenhotel van Piet Tonies in Oss. Maar zeven maanden later zit de Australische herder er nog steeds. De eigenaresse heeft elke keer weer een andere smoes waarom ze haar niet kan ophalen en waarom ze al die maanden niet heeft betaald. En dus zorgt Piet nog altijd voor het achtergelaten dier.

Bij de zorg van Snoetje komen ook kosten kijken. Dit gaat om twaalf euro per dag, maar niemand betaalt dat. Dus draait Piet zelf op voor de kosten. “Inmiddels is dat in zeven maanden opgelopen tot zo’n 25.000 euro”, vertelt Piet aan Hart van Nederland. “Een oplossing is er nog steeds niet.”

Lees ook
Juf vermoord met 101 messteken om ’trauma uit groep 4’

Piet voelt zich voor de gek gehouden door de eigenaresse van Snoetje en wordt moe van al haar smoesjes. “Dan hebben de kinderen diarree of kan ze het huis niet uit. Daarnaast zegt ze dat ze het geld heeft overgemaakt, maar op de verkeerde rekening. Ze heeft geen idee hoe het met de hond gaat. Het is diep treurig.”

“Als iedereen dit doet, zit de opvang zo vol. En ga ik failliet.” In juni zit Snoetje een jaar in de dierenopvang, dan mag het dier past verplaatst of geadopteerd worden volgens Piet.

Lees ook
Rob de Nijs: Het is nu echt tijd om afscheid te nemen..

Verdrietige zaak
“Dit zijn hele verdrietige zaken, zowel voor de pensionhouder, de eigenaar als voor het huisdier”, vertelt Henk van Houwelingen van Dibevo, een brancheorganisatie voor ondernemende huisdierenspecialisten. “De beste oplossing is dat de eigenaar afstand doet van het dier en het op een zakelijke manier afhandelen.”

Maar als je als pensionhouder niets hoort van de eigenaar en er geen handtekening is gezet, wordt het toch ingewikkeld. “Dan ontkom je er bijna niet aan om dat je toch het dier moet herplaatsen in een normale situatie en hierbij uitgaan dat de eigenaar afstand heeft gedaan.”

Piet is niet bang voor de toekomst van Snoetje na het verblijf bij hem, er hebben zich namelijk al een tiental potentiële nieuwe baasjes gemeld.

Vermiste vrouw (35) teruggevonden in plastic zak in bos

Leraar zoent meisje ‘per ongeluk’: ‘Met poten van leerling afblijven’