in

Hondje ’gedumpt’ in ondergrondse vuilcontainer: Hij was meer dood dan levend

Den Bosch – Een medewerker van de afvalstoffendienst in Den Bosch heeft donderdag een hondje van een gewisse dood gered. Tijdens het legen van een ondergrondse afvalcontainer stuitte de man op een klein hondje dat vermoedelijk in de container is gedumpt. Het hondje was „bang, uitgedroogd en koud.”

Het verhaal van het hondje wordt door de dierenambulance van Den Bosch op Facebook gedeeld. „De medewerker van de afvalstoffendienst was de ondergrondse vuilcontainers aan het legen vlakbij het Pierson College en daar kwam een hondje uit tevoorschijn. Bang, uitgedroogd en koud zijn de woorden die de staat van het hondje het best samenvatten.” Volgens de dierenambulance was het hondje er echt slecht aan toe. „Hij was meer dood dan levend.”

Lees ook
Wandelaar laat honden kudde schapen aanvallen

Twee medewerkers van de dierenambulance hebben het hondje naar de dierenarts gebracht. „Daar heeft het hondje, een reutje, een infuus met vocht toegediend gekregen en is goed nagekeken. Hij heeft verwondingen aan zijn achterpoot en was moe.”

Het is een raadsel van wie het hondje is. „Wat is er gebeurd, en van wie is dit hondje?”, vraagt de dierenambulance op Facebook. „Feit is dat een hond onmogelijk zelf in zo’n vuilcontainer kan springen. Hij moet hierbij dus ‘hulp’ gehad hebben. Een eerste buurtonderzoek is gedaan maar daaruit is nog geen antwoord naar voren gekomen.”

Lees ook
Neergestoken rottweiler ondanks meerdere operaties overleden

Het hondje maakt het ondertussen weer iets beter. „Hij is opgewarmd, schoongemaakt en heeft zojuist wat gegeten. Dit kleine strijdertje komt er hopelijk weer helemaal bovenop.”, schrijft de Telegraaf.

Vrouw (85) mishandeld om parkeerplaats door 81-jarige man

Jutta Leerdam showt haar killer body in mini bikini!