in

Houthakker vindt lichaam van vermiste Marie Sophie (14)

In Duitsland is een 20-jarige man opgepakt in verband met de dood van Marie Sophie. Het veertienjarige slachtoffer werd sinds woensdagavond vermist nadat ze rond 18.30 uur haar woning in Bad Emstal had verlaten. Donderdagnamiddag werd haar lichaam nabij een veld in een bebost gebied aangetroffen door een houthakker, meldden de autoriteiten.

Toen Marie Sophie om middernacht nog niet thuis was, sloegen haar ouders alarm. Diezelfde nacht werd nog met een zoekactie gestart. Donderdag rond 17.30 uur werd het lichaam van een jong meisje ontdekt door een man die hout hakte in een klein bos op een paar honderd meter van het dorp.

Lees ook
Politie vindt spookrijder in vijver: man (43) overleden

‘s Avonds bevestigde de politie dat het Marie-Sophie was. Het was meteen duidelijk dat ze het slachtoffer was geworden van een gewelddaad.

De politie pakte donderdagavond al een twintigjarige verdachte op, maar maakte dat pas vrijdagnamiddag bekend. De opgepakte jongeman “is een kennis van het slachtoffer” en wordt er “sterk van verdacht verantwoordelijk te zijn voor de dood” van de tiener, communiceerden politie en parket. Hij is afkomstig uit Kassel, in de deelstaat Hessen, en heeft de Duitse nationaliteit.

De eerste elementen van het onderzoek hebben “de aanvankelijke verdenkingen bevestigd” tegenover de man, klonk het. Over de doodsoorzaak van het slachtoffer of het motief van de dader bestaat voorlopig geen duidelijkheid.

Lees ook
Vreselijk nieuws: 3 jonge kinderen en hun oma zwaargewond bij woningbrand

Kindermoorden
De macabere ontdekking is de zoveelste in een reeks van kindermoorden, gepleegd door jonge daders, die in Duitsland voor opschudding hebben gezorgd. Zo werd donderdag in dezelfde deelstaat een dertiger tot levenslang veroordeeld voor de ontvoering en verkrachting van en de moord op de 14-jarige Ayleen, die in juli 2022 werd omgebracht. Het lichaam van het meisje werd nadien gevonden in een meer op zo’n 300 kilometer van haar woonplaats.

In het noordoosten van het land werd dinsdag dan weer een 14-jarige tiener opgepakt, die ervan verdacht wordt een 6-jarig jongetje te hebben doodgestoken. Het slachtoffertje werd zwaargewond aangetroffen in het struikgewas en bezweek later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

‘Ik handelde uit wraak’, Jamel L. bekent moord op AH-medewerkster

R.I.P Marlous (39) en dochter Romy (14), doodgeschoten door buurman