in

Huilende kinderen negeren en een ijskoude vloer: Amsterdamse crèche gesloten na wantoestanden

Een crèche in Amsterdam is gesloten vanwege aanhoudende misstanden. Dat meldt Het Parool. Volgens de GGD waren er verschillende signalen dat kinderen niet de zorg kregen die zij nodig hadden. Tot grote afschuw van de ouders: “Het gaat niet over de hondenopvang, maar over je grootste goed”, laat een moeder weten aan de Amsterdamse krant.

Huilende kinderen waar niet op gereageerd wordt, een baby die contact wil maken met andere baby’s en medewerkers maar in een stoel zit met de rug naar de anderen, en een ijskoude vloer terwijl baby’s op hun buik of met blote voeten op de grond liggen. Stuk voor stuk voorbeelden uit een schrikbarend rapport van de GGD over kinderopvang Het Droombos in de Staatsliedenbuurt. Volgens de GGD kunnen de misstanden leiden tot een emotioneel onveilige situatie.

Lees ook
Stefanie (37) verloor kindjes Kyano (8) en Kyara (4) in brand aangestoken door ex

Camera
Een moeder laat Het Parool weten dat ze al langer haar bedenkingen had over de crèche: “Toppunt was het plaatsen van camera’s, wat het mogelijk maakte minder begeleiders op een groep te zetten. Pogingen het daarover te hebben met de directie mislukten. Toen hebben we ons kind eraf gehaald. Ik wilde voor mijn dochter twee begeleiders op de groep, niet een camera voor iemand die misschien meekijkt in Overveen.”

Lees ook
Vrouw doodgeschoten, zwaargewonde man buiten gevonden

Volgens de directeur zijn de wantoestanden te wijten aan het landelijke personeelstekort en het strenge toezicht van de GGD Amsterdam. Robinson Kinderopvang, waar Het Droombos onder valt, heeft nog drie andere vestigingen in Amsterdam en Amstelveen. Het is niet duidelijk of hier ook maatregelen zullen volgen.

Jongen (12) verdacht van moord op 60-jarige vrouw: “Hij overreed haar met haar eigen wagen”

Moeite met in slaap vallen? Half uur seks doet wonderen!