in

Iedereen heeft die kleine potje weleens bij de Kruidvat zien liggen

Wie kent het potje van vroeger nou niet? Tijgerbalsem! De laatste jaren is dit wonderbaarlijke zalf product in de vergetelheid geraakt en dit is erg zonde. Het middel dat uit China afkomstig is bestaat al meer dan een eeuw. Het is ontwikkeld door de Chinese kruidendokter Aw Chu Kin in 1870.

Tegenwoordig weet bijna niemand nog wat het is, maar het is een geniaal zalfje.Bij het aanbrengen van de zalf ontstaat er een warmte-sensatie, wat erg fijn is als je last hebt van je armen of benen. Echter kun je tijgerbalsem op tientallen manieren gebruiken. Het is niet alleen een heel prettige verlichting bij pijnlijke of vermoeide spieren en gewrichten. Wist je dat het het ook in en rondom het huis een ontzettend handig middeltje is? Bekijk hieronder een greep uit de geniale toepassingen van tijgerbalsem!

Lees ook
Grote bobbel in broek maakt winkelklant verdacht: "Ik kan er niks aan doen"

Ongedierte: Als je plekken in huis hebt waar veel ongedierte en insecten komen, smeer dan een beetje tijgerbalsem op de plekken waar ze vaak komen. De geur van tijgerbalsem zorgt ervoor dat ongedierte weg blijft!

Vieze geurtjes: Als je naar zweet ruikt kun je het verbloemen door wat tijgerbalsem op de huid te smeren. De mentholgeur zal de zweetstank neutraliseren.

Verfvlekken op je handen: heb je na het verven wat verfspetters op je handen gekregen? Smeer het in met wat tijgerbalsem en je veegt het er zo af met een doek.

Een zere keel: wanneer je keelpijn voelt opkomen: pak de tijgerbalsem en smeer wat op je hals. Je zal merken dat je ook beter kunt ademen.

Een verstopte neus: tijgerbalsem zit tjokvol met menthol. Wanneer je een verstopte neus hebt, smeer je een klein beetje tijgerbalsem op en onder je neus. Belangrijk: smeer het niet op je slijmvliezen in je neus, want die kunnen gaan irriteren.

Lees ook
Bizarre job: tester van sekspoppen gezocht!

Hoofdpijn: last van hoofdpijn? Smeer wat tijgerbalsem op je slaap en je zal merken dat de hoofdpijn wegtrekt.

Muffe kleding: stop een open potje tijgerbalsem in je kledingkast. Tijgerbalsem zorgt ervoor dat je schoenen en kleding weer heerlijk fris gaan ruiken en het houdt ook motten weg.

Muggenbulten: ben je gestoken door een mug? Geen probleem! Smeer een beetje tijgerbalsem op de muggenbult en de jeuk verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Diarree of constipatie: smeer wat tijgerbalsem rondom je navel en bedek het ingesmeerde gedeelte met je hand voor een paar minuten. Je zal meteen verlichting voelen.

Stickers verwijderen: smeer er wat tijgerbalsem op en je trekt die stickerresten er zo vanaf.

Kauwgom verwijderen: tijgerbalsem op je kauwgom smeren, even wachten en je verwijdert de kauwgom gemakkelijk.

‘Mijn man ging vreemd met zijn ex en hun kinderen wonen nog steeds bij mij’

Last van een dubbele kin? Met deze oefeningen ben je er zo vanaf en je kunt ze overal doen!