in

In deze steden kun je op ‘Frikandellentocht’ langs verschillende snackbars!

Een Frikandellentocht klinkt een beetje gek, maar is natuurlijk geweldig. Je kunt namelijk de hele dag frikandellen naar binnen schuiven. Natasja Warnars uit Dordrecht is een tocht begonnen met 14 andere liefhebbers: “Het begon eigenlijk als een grap. Mijn zus, een vriend en ik zijn allemaal groot fan van frikandellen. We taggen elkaar in berichten op Facebook en maken er vaak grappen over. Zij wonen allebei nog in Dordrecht. Ik niet meer en ik was niet van plan om voor één frikandel naar buiten te gaan.” Vertelt Natasja aan Hart van Nederland.

Lees ook
GHB-drama Heerenveen: Lisette 29 overleden door drug in drinken

De frikandelfanaat is gaan wandelen door de stad naar verschillende snackbars en zo ontstond de tocht van het bruine fruit. Inmiddels is de groep uitgegroeid tot een flink formaat, maar we vermoeden dat dit nog véél meer kan gaan uitbreiden. Nederlanders zijn wandelaars én frikandellen-liefhebbers, de perfecte combinatie natuurlijk.

Frikandellentocht door Dordrecht!
Inmiddels loopt het storm tijdens de georganiseerde tochten vanwege de grote groepen mensen. Bijna wekelijks wordt er een tocht gehouden met Natasja aan het front. Er komen verschillende tochten bij zoals ‘De Dordtse Binnenstad Frikandeltocht’ welke ook storm loopt. De kosten per tocht verschillen vanwege de verschillende locaties waar frikandellen afgenomen worden. Natasja zorgt voor een variatie aan soorten frikandellen, echter is de speciaal natuurlijk altijd aanwezig. Deelname aan een tocht kost je zo’n 9 tot 12 euro waarbij je de optie voor nóg meer frikandellen hebt. Wanneer Natasja gaat uitbreiden naar andere steden weten we nog niet, wij kunnen in ieder geval niet meer wachten.

Lees ook
Drama: Vrouw (37) overlijdt bij ongeval met paard voor ogen van zoontje (7)

Jaloerse man hakt vriendin in 7 stukken en dumpt lichaam op straat

Had onze koningin Máxima een relatie met deze man?