in

Ismail die vrouw en zoontje 5 doodde aangevallen in gevangenis: Levensgevaarlijk gewond

Ismail Y. (33), die op dit moment in voorhechtenis zit in de gevangenis van Dendermonde voor moord op zijn vrouw en zoontje, is dinsdagochtend aangevallen door enkele medegedetineerden tijdens de ochtendwandeling. Zijn advocaat Ercan Tok bevestigt het incident.

Ismail Y. zit sinds dit weekend in de gevangenis van Dendermonde nadat hij zijn vrouw Cennet (28) en zijn zoontje Efe (5) door wurging om het leven bracht in hun appartement in de Werkplaatsstraat in Sint-Gillis-Dendermonde. Vermoedelijk verkeerde hij op het moment van de gruwelijke feiten onder invloed van cannabis en cocaïne. Het koppel zou al meermaals ruzie hebben gemaakt omtrent het druggebruik van Y.

Lees ook  Vermist meisje (12) misbruikt door visser

Akkefietje
Wat er deze ochtend in de gevangenis exact gebeurde is niet duidelijk, maar de dertiger zou aangevallen zijn door enkele van zijn medegedetineerden. Ercan Tok, die vanaf nu de belangen van Y. op zich neemt in plaats van Dirk De Maerschalck, bevestigt dat zijn cliënt werd aangevallen. “Er is inderdaad een akkefietje geweest met mijn cliënt, hij is levensgevaarlijk gewond”, klinkt het. Vrijdag moet de man voor de raadkamer in Dendermonde verschijnen. Zijn advocaat zal tegen dan het dossier ingekeken hebben.

Lees ook  De ex van Jessica probeerde haar baard in brand te steken

Het gevangeniswezen kon geen informatie kwijt over het incident in de gevangenis. “Bij nieuwe gedetineerden wordt altijd gekeken of zij zonder risico’s buiten kunnen komen op de wandeling”, zegt Kathleen Van De Vijver van het gevangeniswezen. “Dit onderzoek wordt grondig gevoerd, maar wanneer zou blijken dat er toch moeilijkheden zijn, kan dit altijd herzien worden”, klinkt het nog.

Hockeyster Lise (22) op slag dood bij aanrijding met Poolse vrachtwagen: ‘Ze leefde erg graag’

Twee in vriezer gevonden baby’s stierven geen natuurlijke dood