in

Jasmijn (29): ‘Ik betrapte mijn schoonmoeder toen ze mijn baby borstvoeding probeerde te geven’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Jasmijn* over hoe zij haar schoonmoeder betrapte toen zij haar baby borstvoeding probeerde te geven.

“Ik betrapte mijn schoonmoeder toen ze mijn baby borstvoeding probeerde te geven”
“Ik ben 3,5 maand geleden bevallen van een prachtige dochter. Alles gaat super goed met haar en ik heb een fijne verlof gehad. Deze tijd heeft ervoor gezorgd dat we een mooie band met elkaar hebben kunnen opbouwen, vooral omdat ik ook borstvoeding gaf. Dit was elke dag ons speciale moment alleen. Ik ben sinds een paar weken weer aan het werk en ook mijn man is alweer een tijdje aan het werk. Mijn schoonmoeder heeft toen ik was bevallen voorgesteld om op vaste dagen gratis op te passen terwijl wij werken en dat beviel tot kort geleden erg goed.

Lees ook
Yolanthe Cabau verrast met babynieuws dat niemand had verwacht

Ik kolf melk af zodat mijn schoonmoeder dit overdag aan de baby kan geven en in de avond krijgt ze nog steeds borstvoeding. Dit werkt erg goed, maar een tijdje geleden kreeg zelfs een flesje voeding mijn dochter niet stil. Mijn schoonmoeder liet mij via een berichtje weten dat mijn dochter erg overstuur was en dat ze haar maar niet in slaap kon krijgen. Het leek haar het beste om mijn dochter even vast te houden en haar in slaap te wiegen. Nadat ik een tijdje niks meer van mijn schoonmoeder gehoord had wilde ik via de babyfoon-app controleren of alles gelukt was en of ze de baby nu eindelijk in slaap had gekregen.”

Lees ook
Publiekslieveling Jona (27) van SBS-programma Lang Leve de Liefde omgekomen bij ongeluk

Borstvoeding
“Wat ik toen zag liet mij in een complete shock achter. Mijn schoonmoeder zat met mijn dochter in de voedingsstoel in haar kamer, met haar shirt omhoog en mijn baby aan haar borst. Ik probeerde mijn schoonmoeder direct te bellen, maar kreeg haar niet te pakken. Overstuur belde ik mijn man op en legde hem uit wat ik zojuist had gezien. Ook hij was in shock en belde zijn moeder op. Nu nam ze wel op en hij liet haar duidelijk weten dat dit absoluut niet de bedoeling was. Hoewel ik dacht dat ze vooral zou schrikken was ze juist ontzettend boos. Ze was boos dat ik de camera had gecontroleerd en noemde het een inbreuk op haar privacy.

Toen ik die dag thuiskwam probeerde ze zichzelf verder uit te leggen. Blijkbaar huilde de baby zo hard dat ze dit als enige kon bedenken om haar stil te krijgen. Ze heeft zelf ook haar kinderen borstvoeding gegeven, maar ik kan mij hier niet bij neerleggen. Ik vind het ontzettend ongepast wat ze gedaan heeft en ik wil niet meer dat ze op mijn baby past.”

Daniëlle van ’t Schip (55) overleden

Sofie (24) sinds maandag vermist uit Heerhugowaard: ‘We houden ons hart vast’