in

Jason (300 kg) keek dood in ogen, maar: “Schandalig dat ik geen 3 liter frisdrank meer mag drinken!”

De zwaarste man van Groot-Brittannië heeft onlangs gesproken over zijn frustratie over zijn beperkte ‘vloeibare dieet’, waardoor hij niet langer zijn favoriete koolzuurhoudende dranken kan nuttigen. Jason Holt (32) keek in juni de dood in de ogen nadat zijn vitale organen begonnen te falen. Voordien dronk Jason, die bijna 300 kilogram weegt, drie liter frisdrank per dag, maar nu leggen de dokters en zijn verplegend personeel hem strenge maatregelen op.

Holt mag maar 1,5 liter vloeistof per 24 uur drinken en hij klaagt nu dat hij ‘uitgedroogd’ is. Hij heeft zelfs gedreigd de politie te bellen als het verplegend personeel nog verder weigert hem frisdrank te laten drinken. In een interview met The Sun zei hij: “Ik heb een drankbeperking gekregen en ik blijf proberen hen uit te leggen dat ik mensenrechten heb en dat ik zou moeten kunnen drinken wat ik wil. Het is mijn zaak dat ik drie liter frisdrank per dag wil drinken. Maar het mag niet. Het is schandalig.”

Lees ook
‘Mijn man ging vreemd met zijn ex en hun kinderen wonen nog steeds bij mij’

Politie bellen
“Ik ben er zo down over. In wat voor maatschappij leven wij als we niet meer mogen kiezen wat we drinken” ging hij verder. “Ik blijf hen zeggen: ‘Waarom kunnen jullie me mijn drank niet teruggeven in plaats van me het leven zuur te maken?’ Ik heb ze gezegd dat ik de politie zal bellen omdat ik voortdurend uitgedroogd ben.” Jason zegt dat hij maar 100 ml per keer mag drinken, iets wat hij belachelijk vindt voor iemand van zijn grootte.

In juni kreeg Jason een reeks mini-beroerten en een vermoedelijke bloedklonter, en had hij ook zware problemen met zijn ademhaling. Paramedici die toen bij hem thuis kwamen, vreesden toen dat hij de nacht niet zou halen. Het kostte hen twee uur om hem in een speciaal ontworpen ambulance naar het hospitaal te brengen. Jason sprak met The Sun over die dag: “Als ik de hulpdiensten niet had gebeld, was ik dood geweest. Ik kon niet ademen. Het voelde alsof er iets in me geblokkeerd was en ik stikte.”

Lees ook
Mark (35) moet 20 liter water per dag drinken, anders gaat hij dood

Beperkingen blijven gehandhaafd
“Toen ze eindelijk arriveerden duurde het een paar uur om me uit bed en buiten te krijgen omdat ik niet eens kon staan” zei hij. “Ik wist al eerder dat er iets niet in orde was omdat ik niet uit bed kon komen. Ik was erg slaperig en kon niet meer praten. Ik weet dat ik geluk heb dat ik nog leef, maar zo voelt het niet door de beperkingen die ik nu heb.” Jason wordt momenteel verzorgd in een ziekenhuis net buiten Londen, waar men zijn ‘drankbeperkingen’ blijft handhaven. Hij werd in juni de zwaarste man van Groot-Brittannië, toen Matthew Crawford – die dit voordien was – overleed op 37-jarige leeftijd.

Vermiste Cees (72) uit Oosterhout dood gevonden

Gaby Blaaser zoekt randje op met pikante Instagram-foto