in

Jonge mama (26) offert zich op voor haar dochtertje (5) en overleeft zelf aanval van haai niet

Maria Fernandez Martinez Jimenez, een jonge mama van 26, zag plots het gevaar toen ze zaterdag met haar dochtertje in de Grote Oceaan aan het strand van Melaque in Mexico aan het zwemmen was: een haai stormde op hen af. Maria slaagde erin haar dochtertje in veiligheid te brengen, maar zelf overleefde ze de haaienaanval niet.

De Mexicaanse vrouw merkte de haai op, greep haar dochtertje meteen vast en duwde haar op een speelplatform op zo’n twee meter van het strand. Maar zelf kon Maria zich niet meer redden. De haai beet haar been af.

Lees ook
Natasha kan nooit meer intiem zijn na verwijderen geslachtsorgaan

De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar konden niets meer doen. De wonde was te ernstig, Maria bloedde dood op het strand. Ze had zichzelf opgeofferd voor haar dochtertje, dat de tragedie gelukkig wél overleefde dankzij het kordate optreden van haar mama.

Op de Bahama’s viel maandag eveneens een dode na een aanval van een haai. Een Amerikaanse toeriste (44) uit Boston was er samen met – vermoedelijk – haar partner aan het peddelen in de buurt van hun hotel op het eiland New Providence toen de haai haar in het vizier kreeg. Een hulpverlener voer met een speedboot snel tot bij het koppel en haalde de twee uit het water. De man was ongedeerd, maar de vrouw raakte zwaargewond en kon niet meer gereanimeerd worden. De twee waren volgens de New York Post nog maar pas getrouwd.

Lees ook
Asielzoeker weigert woning in Leiden omdat hij één traptrede teveel moet lopen

Een man die jetski’s verhuurt, zag alles gebeuren. “Het was gek, want ik zag hen van het strand wegpeddelen. Ze waren aan het lachen en aan het praten.” Toen het nog eens keek, was enkel nog de man op zijn plank te zien. “Ik dacht dat de vrouw van haar plank was gevallen. En toen hoorde ik hem in de verte om hulp schreeuwen.”

Op 21 november werd ook al een 47-jarige Duitse vrouw als vermist opgegeven, nadat ze werd aangevallen door een haai tijdens een duikexcursie bij het eiland Grand Bahama. Er wordt nog altijd naar haar gezocht. Normaal komen haaienaanvallen niet vaak voor op de Bahama’s.

Ouder stel dood gevonden in huis

Vermiste man (94) dood gevonden in Wijhe