in

Jongen (12) verdacht van moord op 60-jarige vrouw: “Hij overreed haar met haar eigen wagen”

In de Engelse stad Sheffield is een jongen van 12 jaar voor het gerecht verschenen op verdenking van de moord op een 60-jarige vrouw. Het kind zou het slachtoffer vorige week met haar eigen wagen overreden hebben.

De feiten speelden zich vorige week woensdag af aan de woning van het slachtoffer, de 60-jarige Marcia Grant. De 12-jarige jongen reed haar aan met haar eigen wagen. Het kind had ook een mes op zak. De vrouw overleed ter plaatse. Het is niet duidelijk hoe de jongen precies in Grants auto is geraakt. De politie arresteerde de 12-jarige verdachte op verdenking van moord en wapenbezit.

Lees ook
Vader breekt oogkas en neus van eigen puberdochter: 'Er knapte iets in mijn hoofd'

Grant, die maatschappelijk werker was, laat een man en twee kinderen achter, schrijft de Britse krant The Guardian. Haar familie beschrijft haar in een verklaring als een “warme en liefdevolle vrouw”.

Afgelopen weekend werd de verdachte voor de eerste keer verhoord. Volgens Britse media was de jongen de hele tijd aan het glimlachen en friemelen met zijn handen. Tijdens het verhoor van vandaag werden vooral praktische zaken overlopen. Op 5 mei zal het kind opnieuw voor de rechter moeten verschijnen voor een verder verhoor. Tot dan blijft hij in de jeugdgevangenis. Zijn proces start in augustus of oktober.

Lees ook
Patricia Paay (73) verkracht: Jurk over hoofd getrokken

De tiener zou één van de jongste kinderen zijn die de afgelopen dertig jaar in het land voor moord heeft terechtgestaan.

Hoewel iedereen jonger dan 18 jaar normaal voor de jeugdrechter verschijnt, behandelt het reguliere gerecht de zaak vanwege de ernst van het misdrijf. In Engeland ligt de leeftijd van strafrechtelijke verantwoordelijkheid op 10 jaar.

Moeder Carissa kiest dure merkkleding voor dochter boven voeding: Dan heeft ze maar honger

Huilende kinderen negeren en een ijskoude vloer: Amsterdamse crèche gesloten na wantoestanden