in

Jongen (13) dood aangetroffen in diepvriezer

Een familie in Argentinië is op één dag tweemaal getroffen door het noodlot. Eerst werd een 13-jarige jongen dood teruggevonden in een diepvriezer. Toen zijn overgrootmoeder (85) dat vreselijke nieuws hoorde, kreeg de vrouw een hartaanval en stierf.

De dramatische gebeurtenissen speelden zich af in Cordoba, een stad in het centrum van Argentinië, zo’n 700 kilometer ten noordwesten van Buenos Aires. De grootmoeder van de 13-jarige werd woensdagnacht wakker en stelde vast dat de jongen niet in zijn bed lag. Daarop begon ze hem te zoeken.

Lees ook
Lijk in bushokje met fles tussen bilnaad blijkt dronken man te zijn die roes uitslaapt

Ze trof hem aan in een diepvriezer, zo vertelde ze aan ‘El Doce’. “Om 1 uur merkte ik dat hij niet in bed lag. Daarop begon ik hem te zoeken. In de keuken hoorde ik het geluid van de diepvriezer. Dat vond ik vreemd, want die staat normaal niet aan. Dus ik trok de stekker uit en opende hem.” De hulpdiensten brachten de tiener nog naar het ziekenhuis, maar hij overleed aan een hartstilstand.

Lees ook
Nederlandse conducteur mept dreigventje hard tegen de grond

Challenge op sociale media
De autoriteiten onderzoeken hoe de jongen in de koelruimte terechtkwam. De politie houdt er rekening mee dat het kind mee wilde doen aan een virale uitdaging van op sociale media. Een andere optie is dat hij gewoon in de vriezer kroop omdat hij het te warm had. De temperatuur in Cordoba steeg woensdag tot 34 graden.

Het drama werd nog groter toen het overlijden werd meegedeeld aan de 85-jarige overgrootmoeder, die in hetzelfde gebouw op de bovenste verdieping woont. De vrouw kreeg een hartaanval en stierf ter plaatse.

Jemima kan in de toekomst kijken via asperges: Dit staat ons in 2024 te wachten

Benzineprijs bereikt hoogtepunt en ‘prijs zal blijven stijgen’