in

Jongen (17) gebeten door cheeta in de Beekse Bergen: “Ik dacht ze bijten niet”

Een Duitse jongen (17) is maandagochtend gegrepen en gebeten door een jachtluipaard in Safaripark Beekse Bergen. De jongen was samen met twee klasgenoten afgeweken van de wandelroute en kwam in het verblijf van de katachtigen terecht, meldt het park. Hij dacht dat de beesten niet zo gevaarlijk zijn.

Lees ook
Had onze koningin Máxima een relatie met deze man?

Bij het zien van de agressieve jachtluipaarden begon het drietal direct te rennen. Toch werd de 17-jarige jongen door een van de cheeta’s gegrepen en gebeten. Een dierenverzorgster kon ingrijpen en heeft de jongen meegenomen naar een veilige plek. Hij was aanspreekbaar en is met bijtwonden naar het ziekenhuis gebracht. De Duitse jongen mag aan het einde van de dag naar huis. Zijn twee klasgenoten raakten niet gewond.

Lees ook
Sanne (26), begeleidster van Hebe, begraven

Reactie
Voor de dierenverzorgster en de getuigen is nazorg geregeld, zegt het park. “We gaan intern onderzoeken of we nog meer maatregelen moeten nemen om dit in de toekomst te voorkomen, waarbij ons uitgangspunt blijft dat mensen zich wel aan de regels dienen te houden. Onze primaire zorg is nu gericht op het slachtoffer, de dierenverzorgster en de getuigen”, aldus Beekse Bergen in een verklaring.

Onderzoek toont aan dat hersenen van mannen krimpen als ze vader worden

Zien: Katja Schuurman doet extra knoopje open op voor diepe decolleté foto!