in

Jongen geboren met organen buiten zijn lichaam, overleeft en viert eindexamen middelbare school

Toen Larry Prout Junior werd geboren, konden zijn ouders hun vreugde helaas niet vieren. Artsen hadden hen namelijk verteld dat hun zoon slechts 20% kans had om te overleven.

Larry, uit Howell, Michigan, werd geboren met spina bifida en een omphalocele. Dat is een groot gat in zijn buik waardoor zijn buikorganen buiten zijn lichaam kwamen te liggen.

Na zijn geboorte ontdekten de artsen ook dat Larry zijn dikke darm miste, evenals enkele van zijn spieren en wervels.

Er werd alles aan gedaan om deze kleine baby in leven te houden. Larry moest 104 operaties doorstaan. Nu, tegen alle verwachtingen in, slaagde hij voor de middelbare school en vierde hij zijn 19e verjaardag.

“Hij had 37 verschillende diagnoses de laatste keer dat ik telde. Hij miste dingen. Hij had geen dikke darm en we hebben nu een paar wervels en zelfs verschillende spieren ontdekt. Er zijn veel delen van Larry die er gewoon niet zijn. De eerste jaren van zijn leven stonden in het teken van hem weer in elkaar zetten,” vertelde zijn moeder, Kathy Prout, in 2017 aan Bleacher Report.

Larry’s overleving is een mirakel en hij heeft zijn aandoening niet in de weg laten staan om van het leven te genieten en elke kans aan te grijpen die op zijn pad komt.

Lees ook
Notoire wildplasser actief in Nederland: tuinsets en auto's ondergezeken

Hij was non-verbaal tot hij 3 jaar oud was, leerde lopen toen hij 9 was, en verwijderde vrijwillig zijn voedingssonde toen hij 15 jaar oud was, zodat hij naar de middelbare school kon gaan.

In 2016 koppelde de non-profit Team IMPACT (die kinderen met chronische gezondheidsproblemen verbindt aan sportteams), Larry aan Michigan football.

Larry heeft de afgelopen drie jaar elke thuiswedstrijd en training bijgewoond en is zelfs een speciale vriendschap aangegaan met speler Chase Winovich.

“Hij verloor zijn gevoel van eigenwaarde, hij vond zijn lichaam niet mooi,” vertelde moeder Kathy aan de Boston Globe. “En toen kwamen die jongens langs en hij zei: ‘Mam, ze behandelen me alsof ik hun broer ben. Ze behandelen me alsof ik een gewoon kind ben.

Toen Chase werd opgeroepen voor de New England Patriots stuurde Larry hem een sms om hem te feliciteren en Larry en zijn familie kregen kaartjes voor een van hun wedstrijden.

Ze wilden hun speciale vriend en speler Chase bij de wedstrijd verrassen, maar toen ze daar aankwamen werden ze verrast en meegenomen naar het veld, waar Larry recordbrekende NFL-speler Tom Brady ontmoette.

Larry is begonnen aan een rit van 5 kilometer op zijn ligfiets om geld in te zamelen voor palliatieve zorg. Op zijn sponsoringspagina staat dat palliatieve zorg kinderen zoals hij een kans heeft gegeven.

De spelers zien Larry als een inspiratie, hij is het toonbeeld van “geen excuses”. Hij bewijst het ongelijk van alle dokters en werkt zo hard om de dingen te doen die zovelen van ons als vanzelfsprekend beschouwen.

Lees ook
Vader verkr*chtte eigen dochter vanaf haar zesde en bezwangerde haar drie keer

Zelfs vandaag nog heeft het voetbalprogramma van Michigan een enorme invloed op het leven van deze dappere jongen. In december 2021 verrasten de Wolverines en Team IMPACT Larry Prout Jr. met een lief kerstcadeau.

Via een videoconferentie brachten enkele spelers hem plotseling het nieuws. Larry kreeg een reis cadeau naar het stadion, de Orange Bowl, om zijn geliefde Wolverines het te zien opnemen tegen Georgia.

“Ik was echt verrast,” zei Larry. “Ik had geen idee wat ze zouden gaan doen. Maar het was best cool. Ik was echt geschokt en verrast.”

Helaas verloren de Wolverines de finale, maar voor Larry was het een ongelooflijke reis, en een moment dat hij nooit zal vergeten.
“Het was geweldig,” vertelde Prout aan MLive.

“Ik had zo veel plezier. Echt een mooie plek. Het stadion (Hard Rock Stadium) was echt cool en echt luid.”

Man klimt op tafel McDonald’s en doet helikopter bewegingen met zijn pretstok

Lieke (31) werd misbruikt: ‘Ik was 14 en hij verweet me dat ik niet sexy genoeg deed’