in

Jongens gooien stenen naar varkens en vernielen moestuin buurtboerderij

Eigenaars van een buurtboerderij aan de Rielsedijk in Eindhoven zijn op zoek naar drie jonge mensen die op het terrein vernielingen hebben aangericht en de zwijnen hebben mishandeld. De vandalen zijn vastgelegd op camera en de beelden worden volop op social media gedeeld.

Volgens Robin Meulen, een van de beheerders, zijn de jongeren anderhalve week lang dagelijks actief geweest op het terrein. Ze konden worden vastgelegd door een camera waar de beheerders normaal gesproken de zwijnen mee in de gaten houden. “Ze hebben planten uit de grond getrokken en de zwijnen mishandeld door er stenen tegenaan te gooien” zegt Meulen. “Als er iemand aankomt die ze ziet, rennen ze hard weg. Een van mijn collega’s is ze achterna gegaan toen hij ze betrapte, maar dat heeft niks opgeleverd.”, schrijft Studi040.

Lees ook
Smart met caravan 60 km/h over snelweg

De buurtmoestuin, oftewel Phood Pharm, is gelinkt aan restaurant Phood op het Campina-terrein. De tuin wordt door leden van een community onderhouden in ruil voor een abonnement op een groente-pakket. De vernielingen hebben voor grote verontwaardiging gezorgd bij de leden en buurtbewoners; op Facebook is de post met het filmpje al meer dan 160 keer gedeeld.

Lees ook
Koperdieven vallen in afvalcontainer vol met stront als politie ze uitschakelt met taser

Robin Meulen: “We beheren deze moestuin samen met de buurt en we willen dat dit ophoudt. Daarom hopen we dat iemand de jongeren herkent.” Ook de politie doet mee aan de zoektocht volgens Phood Pharm. “We hebben gebeld en de agenten zeiden: deel de beelden maar.” Tips kunnen gemeld worden bij de politie.

Recherche maakt zich zorgen om vermiste Amir (33)

Beelden: Marc Dutroux aangevallen in de gevangenis