in

Jongeren zeulen met lichaam Maxim (16) in rouwcentrum, vader in shock door beelden op TikTok

De Belgische politie is een onderzoek gestart naar een ernstige lijkschennis in een uitvaartcentrum in Blankenberge (West-Vlaanderen). Het lichaam van een 16-jarige jongen zou daar door een groep jongeren onder meer zijn opgetild en verplaatst. Ook zou er muziek zijn afgespeeld. Beelden daarvan zouden op TikTok zijn gezet.

Het lichaam lag in uitvaartcentrum Lambrecht in Blankenberge, schrijft de Vlaamse omroep VRT. Daar konden familie en vrienden afgelopen week afscheid nemen van de jongen, voordat zijn uitvaart zou plaatsvinden. De eerste dagen zou dat rustig zijn verlopen, maar woensdag en donderdag kwamen tientallen leeftijdsgenoten naar het uitvaartcentrum toe.

Lees ook
Vader van tienermeisjes doet zijn verhaal over incident met Van der Poel: “De meisjes zijn in shock”

‘Gebrek aan normbesef en respect’
“Op donderdag is het volledig uit de hand gelopen”, vertelt de vader van de overleden jongen aan de omroep. “Wat er gebeurd is in die kamer, getuigt van een totaal gebrek aan normbesef en respect. Sommigen zien de dood van mijn zoon blijkbaar als een spelletje.” Het lichaam zou zijn verplaatst, aangeraakt en opgetild.

Lees ook
‘Memphis Depay uit selectie Oranje gezet’

Andere Belgische media schrijven dat de lijkschennis nog een stapje verder ging. Zo meldt de krant HLN, die ook met de vader van de jongen sprak, dat het bed van de jongen werd verschoven. Ook zouden de gekruiste handen uit elkaar zijn gehaald en twee ringen zijn gestolen. Daarnaast zouden foto’s van het lichaam op TikTok zijn gezet, werd er gedanst en muziek afgespeeld.

Een medewerker van het uitvaartcentrum stuurde de jongeren naar buiten toen hij lucht kreeg van wat er in de ruimte gebeurde. De jongen is afgelopen zaterdag begraven.

Jonge Meisjes Slachtoffers van Fatbike Ongeluk in Breda

Koppel verdacht van misbruik 4-jarig oppaskind