in

Jongste kinderen weggehaald uit gezin waar vier kinderen de dood vonden bij brand

Twee kinderen van het gezin in Kampen, dat in 2009 vier jongetjes verloor bij een huisbrand, zijn door de rechter uit huis geplaatst en bij hun oudste zus ondergebracht. De ouders zijn van plan te verhuizen naar een gevaarlijke regio in Nigeria om daar een weeshuis op te zetten en de meisjes van 12 en 16 jaar zouden tegen hun zin mee moeten. Daar heeft de rechter in een besloten zitting een stokje voor gestoken.

Lees ook
10-jarige Hebe begraven in Vught

Dat blijkt uit de uitzending van Kees van der Spek: oplichters aangepakt op RTL5 van gisteravond. Daarin vertelden de oudere broer Jedaja (29) en zus Susanna (32) over de sektarische omstandigheden waarin de zestien kinderen van het zwaargelovige gezin opgroeiden en hoe ze mishandeld werden. Jedaja werd er zelfs jarenlang van beschuldigd de aanstichter te zijn van de fatale brand, waarbij Jeremy (8), Jeftah (6), Mattanja (4) en Yiron (1) om het leven kwamen.

Lees ook
Man laat hond uit op snelweg: Loslopende hond overleden bij aanrijding

Beide ouders gaan zó op in hun religieus fanatisme, dat zij bijna niet meer voor rede vatbaar zijn. Elke gebeurtenis in hun leven wordt uitgelegd als onderdeel van Gods ‘grote plan’, zelfs als het het leven van hun kinderen in gevaar brengt.

Man sloopt langsrijdende auto’s met losgerukte slagboom in Ter Apel

Vader sluit zoon op in ijskoude garage, jongetje (8) overleden