in

Juf Mieke De Boom (62) overleden na aanrijding op zebrapad

Mieke De Boom (62) uit Kerksken was woensdag rond 10.30 uur Kerkskendorp aan het oversteken op de oversteekplaats vlak bij de kerk, toen het noodlot toesloeg. Ze werd door een auto opgeschept en raakte zwaargewond. Ondanks enorme inspanningen overleefde Mieke de klap niet.

Het ongeval gebeurde woensdagochtend omstreeks 10.45 uur in het centrum van Kerksken, een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Haaltert. Mieke werd aangereden toen ze de straat overstak op het zebrapad. Ze moest ter plaatse gereanimeerd worden en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere verzorging. De 62-jarige vrouw overleed daar niet veel later aan haar verwondingen. Hoe het ongeval gebeurde, is nog niet duidelijk. Dat zal verder onderzocht worden door het parket dat een deskundige heeft aangesteld. Naar verluidt was het een bestuurder die een afslagmanoeuvre maakte en daarbij de vrouw aanreed. Het dorp was een tijdlang afgesloten voor het verkeer.

Lees ook
Harteloze moeder Aniek (26): ‘ik bracht mijn pasgeboren baby om het leven omdat ik niet voor haar wilde zorgen’

Ivan De Boom, de achterneef van Mieke is sterk aangedaan door het overlijden. “Wij hadden een zeer nauwe band met elkaar. Ik hoorde haar vorige week nog maar en het was altijd heel gezellig, ik weet niet goed wat ik moet zeggen”, zegt Ivan aangeslagen. “Ze was een prachtige onderwijzeres geweest, maar ze heeft helaas ook teveel tegenslag gekend in haar leven. Het was een zeer warme en sterke vrouw. Verdriet overheerst nu, maar ook het ongeloof over deze nieuwe tegenslag die ze te verwerken kreeg”, zegt Ivan.

Lees ook
Een ei in je tuin? Dan komen inbrekers langs

Mieke (62) was goed gekend in Kerksken, waar ze sinds enkele jaren woonde. Ook in Aalst was ze geen onbekende, waar ze sinds 1998 les gaf aan het SMI in de Immerzeeldreef. Ze was sinds 2022 met pensioen, maar door het tragische ongeval heeft ze daar niet lang van kunnen genieten. Ze was als Aalsterse ook dol op carnaval en ging dat vroeger vaak vieren. Na haar pensionering zat ze niet stil en genoot ze van eenvoudige dingen zoals een kop koffie drinken en afspreken met vrienden. Haar plotselinge overlijden heeft iedereen die haar kende diep geschokt.

Romy (21) heeft besloten om uit het leven te stappen: “Dit is niet de juiste plek voor mij”

Ruzie om kerstcadeaus eindigt in doodschieten zus (23)