in

Juf zet leerlingen uit Brabant als straf in hun pyjama en op pantoffels in de vrieskou

Een lerares komt in opspraak omdat ze als straf een twaalftal leerlingen van een gemeenteschool uit Ramillies (Waals-Brabant) in de vrieskou gezet heeft. De kinderen – acht en negen jaar oud -droegen enkel een pyjama en pantoffels, weet ‘La Dernière Heure’.

Het incident speelde zich vorige dinsdag af in de buurt van Landenne (waar studenten van het derde en vierde leerjaar op openluchtklas waren; nvdr). “De juf heeft hen ‘s avonds naar buiten gestuurd in pyjama en op pantoffels. Het was toen -7 graden”, getuigen enkele verontwaardigde ouders.

Lees ook
Jongen (12) verdacht van moord op 60-jarige vrouw: “Hij overreed haar met haar eigen wagen”

De stoppen sloegen naar verluidt door omdat de kinderen hun mond niet hielden tijdens het eten. “Van zodra iemand toch durfde praten, werd een kruisje bijgezet. Het aantal kruisjes kwam overeen met het aantal rondjes dat ze rond het gebouw moesten lopen.”

Dekens
De leerlingen keerden na drie dagen compleet overstuur terug, één van de kinderen was ook ziek geworden. Sommige ouders dienden al een klacht in, andere wachten nog op een officiële reactie van de directie.

“De lerares wachtte bewust zo lang mogelijk, zodat het nog kouder werd. De leerlingen kregen ook geen dessert en ze wilde zelfs hun dekens afnemen”, klinkt het.

Lees ook
Politie trapt deur net op tijd in: Vader was bezig om zoontjes 5 en 6 te vermoorden

“Geen hulp aan personen in nood”
Andere leerkrachten grepen niet in. “Er werd dus geen hulp geboden aan personen in nood”, besluiten de ouders. Zij eisen nu dat de lerares in kwestie een stap opzij zet, maar vrezen tegelijkertijd voor represailles. “Vrijdag moesten de kinderen nog hun excuses aanbieden voor hun gedrag.”

Burgemeester Jean-Jacques Mathy bevestigt dat er intussen een gesprek geweest is tussen de directrice van de school en de leerkrachten die tijdens de uitstap toezicht hielden. “Een van hen gaf toe dat de straf overdreven was. We nemen deze zaak zeer ernstig”, stelt hij.

Vader plaatst babytje van 26 dagen oud in oven en valt brandweer aan

Man (76) laat hond uit en komt ernstig gewond thuis