in

Kaalgeschoren Promes verkracht in cel Dubai

Voetballer Quincy Promes heeft het ‘loodzwaar’ in zijn nieuwe gevangenis in Dubai. Op basis van bronnen binnen dat gevangenencomplex schrijft de Telegraaf dat hij geen fijne Pasen gaat beleven in zijn cel.

Promes, die voor drugshandel en mishandeling veroordeeld is, is overgeplaatst naar de gevangenis in Al Aweer, een stad in het emiraat Dubai. Volgens de bronnen van de Telegraaf leeft hij de voetballer daar in een zespersoonscel, waar hij in een van de drie stapelbedden slaapt. Hij mag daarmee nog van geluk spreken, aangezien er zo’n 10 à 20 andere gedetineerden op de grond van de cel moeten slapen. Promes zou ook verkr*cht zijn door 2 andere gedetineerden.

Lees ook
Bekende (39) van Gianna (14) schoot eerst haar dood en daarna zichzelf: ‘Hij was altijd heel onvoorspelbaar’

‘Steenkoud en lawaaiig complex’
“Overdag mag Promes de cel verlaten om op een gang met andere gevangenen televisie te kijken, maar verder is er geen ontspanning mogelijk”, aldus de krant. Hij mag drie keer per week ‘luchten’, maar sporten mag hij dan weer niet, omdat daar geen faciliteiten voor zijn.

Lees ook
Dode bij schietpartij Aldi Zwolle

De situatie in het complex is schrijnend, meldt de Telegraaf. “Het eten is veelal hetzelfde en bestaat amper uit groente of fruit. Het complex is steenkoud en lawaaiig vanwege constant loeiende airco’s. Verkr*chtingen van jonge jongens zijn aan de orde van de dag en op de afdeling waar Promes zit, zijn nauwelijks bewakers te zien.”

Juf vermoord met 101 messteken om ’trauma uit groep 4’

Shanon (13) gestorven na verkrachting