in

Kind vermoordt konijnen en cavia’s op kinderboerderij: Dieren gewurgd geen emotie

Een jongen in de basisschoolleeftijd heeft eerder deze week meerdere dieren op een kinderboerderij in Hoek van Holland vermoord. Waarom hij dat deed is niet bekend. De jongen kwam wel vaker op de boerderij, altijd onder toezicht. Deze keer was dat niet zo en ging het mis.
Lokale media melden dat het jongetje op maandag aan het einde van de middag de kinderboerderij op zou zijn gelopen. Daar zou hij op zoek zijn gegaan naar de konijnen en cavia’s, waarvan hij niet veel later een groot deel gewurgd zou hebben.

Lees ook
Lil Kleine slaat BN'er een blauw oog

Geen emotie
De beheerder van de kinderboerderij laat weten dat het om zeven tot negen konijnen en twee cavia’s gaat. Het jongetje zou direct betrapt zijn toen iemand anders de overleden konijnen vond. Volgens journalisten ter plaatse zou de beheerder flink geschrokken zijn van het voorval: “Het jongetje toonde na zijn daad geen enkele emotie.”

Lees ook
Vrouw rukt groot deel van huid geslachtsdeel partner eraf na ruzie

Niet alle konijnen en cavia’s zijn door het jongetje te grazen genomen. Zo zou hij gezegd hebben dat hij de beesten die nog leefden niet te pakken kon krijgen.

Zorgtraject
Nadat de jongen werd betrapt, waren de politie en de ouders van het jongetje snel ter plaatse. De jonge dader kan niet vervolgd worden omdat het om een kind van onder de twaalf gaat. Wel meldt de politie dat het jongetje een zorgtraject in gaat.

4 baby’s in februari en maart overleden aan kinkhoest: ‘Pas op met kraambezoek’

Samantha de Jong verkracht door 4 mannen