in

Kinderen maanden alleen in huis, moeder spoorloos

De politie in de Amerikaanse staat Texas is op zoek naar een vrouw die haar kinderen van 3 en 12 jaar oud bijna twee maanden aan hun lot heeft overgelaten.

De 31-jarige vrouw liet haar kinderen afgelopen najaar alleen achter in hun huis. Weken later werd de moeder zonder haar kinderen gezien in de staat Alabama.

Lees ook
Melding van bandensporen Hebe en Sanne werd al dag eerder gedaan: Politie bleef in de auto zitten

Geen eten
De kinderen hebben verschillende vaders. De vader van het 12-jarige meisje, die in Californië woont, kreeg in de gaten dat er iets mis was. Hij schakelde de politie in, en ging samen met agenten naar het huis waar de kinderen verbleven. Daar bleken ze al bijna twee maanden alleen te zijn, schrijven Amerikaanse media.

Een woordvoerder van de politie zegt dat er nauwelijks eten in huis was, alleen wat gedroogde bonen en een paar kruiden. “Een kind van 12 kan niet voor langere tijd voor een 3-jarige zorgen. Dat is gevaarlijk, zeker anderhalve maand lang”, aldus de politie-woordvoerder.

Lees ook
Moeder brengt zoontje 9 thuis om het leven

Bang
Volgens onderzoekers durfde het 12-jarige meisje niemand te laten weten dat zij en haar broertje alleen thuis waren achtergelaten, omdat ze bang was dat haar vader haar weg zou halen, en haar broertje alleen achter zou blijven.

Inmiddels wonen de kinderen bij hun oma. Daar woont ook een derde kind van de moeder, een meisje van 14. Zij was de maand voordat de moeder haar kinderen in de steek liet al van huis weggelopen.

De moeder wordt door de politie gezocht. Ze wordt verdacht van het in de steek laten van haar kinderen zonder de intentie om terug te keren.

Verdrietig nieuws: Tante Karsu overleeft aardbeving Turkije niet

17-jarig meisje omgekomen na ernstig ongeval, meerdere jongeren gewond