in

Kinderfeestje eindigt in drama: jongen (11) overlijdt na val

Een 11-jarige jongen kwam afgelopen vrijdagavond om het leven na een noodlottige val in een klimhal in Amsterdam.

Het drama speelde zich af bij Klimmuur Amsterdam Centraal, een klimhal met een hoogte van 16 meter, gelegen in de buurt van het Centraal Station in Amsterdam. Het slachtoffer nam deel aan een kinderfeestje op het moment van het ongeval.

Lees ook
Vechtende jongeren belanden onder trein: 1 dode en zwaargewonde

De directeur van de Nederlandse klimvereniging (NKBV), Robin Baks, zegt tegen het AD dat klimmers te allen tijde gezekerd naar boven gaan en dat strenge veiligheidsinstructies vooraf worden gegeven aan alle bezoekers. Desondanks is het nog steeds onduidelijk hoe het incident heeft kunnen plaatsvinden.

Baks verklaarde: “Er is mogelijk iets fout gegaan bij een van de volwassenen die hem vast moest maken. Dat wordt nu onderzocht. Ongevallen in klimhallen zijn gelukkig heel zeldzaam, maar dat maakt het verdriet er nu niet minder om. Dit wil je niet meemaken. Het is verschrikkelijk. Voor alle ouders, kinderen en medewerkers heeft zoiets een enorme impact.”

Lees ook
Jongen (16) overleden na aanrijding met taxi

De politie spreekt van een “heftig ongeval” en heeft de arbeidsinspectie ingeschakeld, wat gebruikelijk is bij dodelijke ongevallen binnen bedrijven. Na kort onderzoek heeft de arbeidsinspectie vastgesteld dat het ongeval geen verband houdt met de werknemers van de klimhal.

Een woordvoerder van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) benadrukte dat het een sportaccommodatie betreft, en dat het onderzoek nu in handen ligt van de politie. De NKBV sluit niet uit dat het Openbaar Ministerie de zaak zal onderzoeken als er sprake is van ernstige nalatigheid, hoewel daar op dit moment nog geen duidelijkheid over is.

Jongen (16) overleden na aanrijding met taxi

Jarige automobilist (18) omgekomen na botsing met dronken bestuurder op A12