in

Laatste hapje voor zwaar verwaarloosde hond (15) in Rotterdamse woning

ROTTERDAM – Politie IJsselland heeft afgelopen dinsdag samen met de Inspectiedienst bij een controle dierenwelzijn een 15-jarige zwaar verwaarloosde hond aangetroffen in een woning in Rotterdam Prinsenland. Het beest was er zo slecht aan toe dat de dierenarts hem moest laten inslapen.

Lees ook
Vrouw rukt groot deel van huid geslachtsdeel partner eraf na ruzie

De eigenaren kregen een proces-verbaal. In de woning werden ook nog twee andere honden, een slang en twee vogels aangetroffen. De bejaarde hond lag in het donker in een kamertje alleen.

Met spoed werd het dier naar het dierenziekenhuis in Barendrecht gebracht waar de dierenarts constateerde dat de hond onder de vlooien zat, een verrot gebit had, een grote tumor op zijn achterbeen, uitgedroogd en ondervoed was. Bovendien waren er twee ontstoken oren en was hij vanaf de heupen verlamd.

Lees ook
Man duwt 90-jarige vrouw van fiets, heup gebroken

De dierenarts gaf aan dat de hond enorme pijn zou moeten hebben en in laten slapen de enige optie zou zijn. ,,Wij hebben de hond nog een blikje nat voer gegeven, waar hij enorm blij mee was”, aldus de politie IJsselland op Facebook.

De dierenarts heeft de hond diezelfde avond nog geëuthanaseerd waar de eigenaar bij was.

Tina (45) heeft al 7 kinderen en verleidt babysitter (19): ”Hij wordt nu ook vader”

Man (21) trekt meisje (12) van haar fiets en verkracht haar