in

Ledematen van Cindy geamputeerd na septische shock: ‘Ik was niet boos’

De 41-jarige Cindy Mullins uit het Amerikaanse Kentucky werd zes weken geleden opgenomen in het ziekenhuis voor een operatie aan nierstenen. Door een septische shock, een heftige reactie van het lichaam op een infectie, moesten haar benen worden geamputeerd. Op korte termijn raakt ze ook beide handen kwijt. Haar verhaal is opgepikt door verschillende Amerikaanse media.

Op 1 december moest Mullins, verpleegster van beroep en moeder van twee zoons (7 en 12), naar het ziekenhuis voor een geplande operatie om nierstenen te verwijderen. Die operatie verliep goed en er werd een tijdelijke stent in haar lichaam geplaatst om verstopping te voorkomen.

Lees ook
Politie valt vakantiepark van Peter Gillis binnen en doet een huiveringwekkende ontdekking

Mullins vertelde dat ze thuis op medisch voorschrift de stent verwijderde. Korte tijd later werd ze ziek. Toen haar man haar op de badkamervloer aantrof, werd ze met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar kreeg ze een infuus en vanaf dat moment kan ze zich niets herinneren.

De artsen ontdekten dat Mullins in een septische schock verkeerde. Dit is een hevige reactie op een ontsteking. In Mullins’ geval bleek het om een ontsteking te gaan als gevolg van een niersteen. Bij een septische shock wordt de bloeddruk te laag en krijgen organen te weinig zuurstof. Dit was bij Mullins ook het geval.

Blaren op armen en benen
Mullins werd naar een ander, groter ziekenhuis gebracht. “Mijn man en zus waren daar en ze vertelden dat ik op de rand van een klif stond. Het zou eerst erger worden, voordat het beter zou worden”, vertelt Mullins aan de Amerikaanse nieuwszender ABC News. In het ziekenhuis in Lexington verbeterde haar orgaanfunctie, maar ze kreeg blaren op benen en armen. Nadat ze van de beademing werd gehaald kreeg Mullins het slechte nieuws: zowel haar benen als armen moesten worden geamputeerd.

Lees ook
Haagse Ans (77) die slachtoffer werd van roofoverval overleden

“Ik was niet boos. Ik had er vrede mee en voelde de aanwezigheid van God die zei: het komt goed, je leeft”, aldus Mullins. Haar beide benen werden tot boven de knie geamputeerd. In de komende weken krijgt ze nog een operatie waarin beide handen worden geamputeerd, vermoedelijk tot onder haar ellebogen.

Zeldzaam
Voor de operatie aan haar nierstenen was Mullins kerngezond. Ze zegt dat ze ‘een zeldzaam geval’ is. Voor Mullins en haar gezin loopt een doneeractie, waar inmiddels bijna 260.000 dollar is gedoneerd. Op die pagina geeft de familie ook updates over het herstelproces van Mullins.

Meisje (9) zakt door ijs: in kritieke toestand in het ziekenhuis

Vermiste Yoran (16) niet gevonden tijdens zoektocht met 2500 vrijwilligers