in

Leonardo (15) die broek liet zakken in livestream ‘in elkaar geslagen en gepest’

De inmiddels 15-jarige Leonardo, die twee jaar geleden onder druk zijn geslachtsdeel liet zien in een Instagram-livesessie met acteur Bilal Wahib, heeft nog steeds veel last van het incident. Zo heeft hij nog steeds geen vrienden, vertelde hij gisteravond bij Humberto. “Ik ben door m’n eigen beste vriend in elkaar geslagen.”

Leonardo was 12 jaar toen hij door Mocro Maffia-acteur Wahib werd uitgedaagd om zijn broek naar beneden te trekken. Hij zou daar 17.000 euro voor krijgen. Een grap, zo bleek later. Leonardo deed wat er van hem gevraagd werd, en dat had grote gevolgen.

Lees ook
Vermiste man (94) dood gevonden in Wijhe

Aan tafel bij Humberto vertelde Leonardo dat het incident nog altijd veel invloed heeft. “Alleen als ik op vakantie was, had ik eventjes rust”, zegt Leonardo. Als hij hier is, wordt hij nog steeds constant gepest, vertelde hij geëmotioneerd.

Leonardo legde bij Humberto uit hoe hij aan zijn ouders vertelde wat er gebeurd was, en dat de actie ook hen raakte. “Het is zo pijnlijk om je ouders te zien huilen”, zei hij.

In elkaar geslagen
Aanvankelijk durfde hij niet eens de deur uit te gaan. “Ik zat vier maanden in huis. Ik durfde niet naar buiten. Als ik naar buiten ga word ik niet met rust gelaten.”

Op de vraag van Humberto of hij nog vrienden heeft, antwoordde Leonardo: “Niemand. Ik ben door mijn eigen beste vriend in elkaar geslagen. Hij deed mee met andere jongeren die me pestten.”

Lees ook
Buschauffeur (36) laat kinderen uitstappen, krijgt beroerte en overlijdt in het ziekenhuis

Dat ene moment heeft zijn hele jeugd veranderd, vertelde Leonardo, vechtend tegen de tranen. “Ik was voor het incident een jongen die altijd met heel veel jongens buiten was. Chillen, een beetje kattenkwaad.”

“Nog nooit in deze 2,5 jaar ben ik met vrienden buiten geweest om te chillen. Ik word buitengesloten”, zei hij. “Ik heb het gevoel dat ik geen vrienden meer kan krijgen. Ik vind het echt fucked up dat ik geen vrienden heb. Ik dacht dat mijn vrienden me juist zouden steunen.”

Wahib niet vervolgd
Bilal Wahib werd na de livestream niet vervolgd, hoewel het Openbaar Ministerie oordeelde dat er wel degelijk sprake was van een strafbaar feit. “Het OM is van mening dat het hier om een volstrekt misplaatste actie gaat”, luidde de verklaring destijds.

Meisje neemt wraak op verkrachter: “In bos gelokt zodat broers hem konden opknopen”

Meisje die voedselbank misbruikte is gepakt: ‘Jullie verpesten mijn vakanties!’