in

Lichaam van vermiste Kris Goossens (53) gevonden

De politie heeft zondag rond het middaguur in het Belgische Albertkanaal het lichaam gevonden van Kris Goossens. De sluiswachter verdween vrijdagnacht.

Volgens zijn collega’s en werkgever vertrok Kris vrijdagnacht omstreeks 4.15 uur aan de Moose Bar Antwerpen richting Schoten, na een nieuwjaarsfeestje. Daarna werd hij niet meer gezien. Zaterdag werd een oproep gelanceerd, in de hoop dat iemand iets van Kris opgevangen had. De politie kon zijn stappen traceren tot aan IKON Antwerp (vroeger Noxx), maar daarna was er van hem geen spoor meer. Zijn verdwijning werd meteen als onrustwekkend beschouwd, schrijft HLN.

Alain Remue van de Cel Vermiste Personen vertelt hoe de zoekactie van zondagmiddag is verlopen. “We hebben de camerabeelden langs het kanaal bekeken. Daarop was hij duidelijk zichtbaar met zijn fiets. Vanaf het punt waarop hij niet meer in beeld kwam, hebben we het Albertkanaal doorzocht. Met een sonarboot is het water gescand. Het Albertkanaal is proper en vlak, waardoor dat vlot ging. Na een half uur vonden we de fiets en even later ook het lichaam. Alles wijst op een spijtig ongeval, maar het onderzoek wordt verdergezet. Nu het lichaam gevonden is kan de familie afscheid nemen”, vertelt hij.

Topkerel
Port of Antwerp-Bruges postte deze middag een reactie op Facebook: “Het is met grote droefheid dat wij jullie moeten mededelen dat onze dierbare collega Kris Goossens is overleden. Zijn lichaam werd zondagochtend na een zoektocht in het Albertkanaal teruggevonden, niet ver van de plaats waar hij voor het laatst werd gezien. Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van Kris in deze moeilijke tijd. Kris was een gewaardeerde en geliefde collega die een grote bijdrage heeft geleverd aan ons bedrijf en aan ons team. We zullen hem erg missen.”

Lees ook  Moeder laat dochter (7) met down syndroom thuis achter om te feesten, kind sterft

Op sociale media worden heel wat rouwberichten gedeeld over het overlijden van Kris. Velen wensen sterkte aan zijn vriendin, familie en vrienden. “Wij kennen Kris als een lieve, behulpzame en goedlachse kerel en zullen hem nooit vergeten”, schrijft een vriend op Facebook. “Verschrikkelijk nieuws over jou. Je bent er niet meer. Samen veel plezier gemaakt, zowel privé als op het werk. Een topkerel was je”, klinkt het.

Hond dood en man zwaargewond bij ernstige aanrijding in Alkmaar

De dochter van Anna (40) maakte deze tekening: ‘Mijn dochter vertelde dat ze een geheim had met papa’