in

Lichaam vermiste Kamran (43) onder puin vandaan gehaald, familie zingt afscheidslied

Het lichaam van de vermiste Kamran (43) is woensdagmiddag onder het puin van het verwoeste gebouw in Rotterdam-Zuidwijk vandaan gehaald. Familieleden vertelden eerder op de dag dat ze een lichaamsdeel van hem zagen liggen onder het puin.

Familieleden van Kamran meldden rond 16.00 uur dat ze zijn lichaam van onder het puin vandaan hebben gehaald. Niet veel later arriveerde een rouwwagen. Te zien was dat zes van zijn familieleden een zak met zijn lichaam naar de wagen tilden, terwijl tientallen mensen zacht een afscheidslied zongen.

‘Ga door, ga door’
Eerder op de woensdag klommen twee mannen met werkhandschoenen over de omheining bij de plaats waar maandag een explosie plaatsvond. Ze gingen opzoek naar vermiste Kamran, de eigenaar van het bouwbedrijf dat in een van de verwoeste garageboxen gevestigd zat.

Een deel van de menigte moedigde het tweetal aan: ,,Ga door, ga door”, riepen ze. Anderen riepen juist dat de mannen moeten terugkomen.

Lees ook
Is Peter Gillis overleden?

Geëmotioneerde familieleden
Bij het verwoeste gebouw in Zuidwijk stonden op woensdag al vroeg veel familieleden van Kamran. Onder hen heerst groot verdriet. Er zijn veel politieagenten aanwezig om de rust te bewaren, maar die staan vooralsnog machteloos als een groep van ongeveer vijf man door het hek heen breken.

Een deel van hen ging het puin op, ondanks dat de hulpdiensten waarschuwden dat het een gevaarlijke plek was. Ze hadden een schep bij zich. ,,We begrijpen dat het instabiel is. Maar we zagen een dijbeen, een been van onze zwager. We doen dit uit frustratie. Nu hebben we bewijs dat hij er ligt’’, zei een geëmotioneerd familielid. ,,De rest van zijn lichaam ligt onder het puin. Die stenen bovenop hem moeten we weghalen.’’

,,We hebben gisteren afgewacht, we hebben respect voor de hulpdiensten. Maar we willen hem wassen en begraven op Islamitische wijze.’’

‘We willen ons leven riskeren’
Het familielid vervolgt: ,,De emoties zijn hoog. We willen ons leven riskeren, we zijn gewoon naar binnengegaan. Het verzoek aan de hulpdiensten is: we willen voordat het donker wordt zijn lichaam, anders komen we met heel veel mensen terug.’’

Lees ook
Melding van bandensporen Hebe en Sanne werd al dag eerder gedaan: Politie bleef in de auto zitten

,,Als het koningshuis hier zou liggen, zouden jullie dag en nacht graven. Wij zijn hier geboren, wij willen ook respect en hulp.’’

Na 13 minuten werden de familieleden weggehaald. Een medewerker van de Forensische Opsporing legt de nabestaanden uit dat het nog even kan duren voordat ze verder gaan. Elke steen die verschoven wordt, kan een instorting veroorzaken.

Een kleine twintig mensen mogen bij de hekken aan de achterkant van het gebouw blijven staan. De hulpdiensten plaatsen schermen om de plek heen. Nabestaanden willen dat het lichaam binnen een uur wordt geborgen, anders gaan ze weer door het hek. Dat de politie heeft gezegd dat de ME er dan bij wordt gehaald, nemen ze voor lief.

Politie verklaring
In een verklaring geeft de politie aan dat ze de emotie van alle familieleden snappen: ,,Het vinden van de vermiste personen en familieleden duidelijkheid geven, heeft nu de hoogste prioriteit. Wel is het belangrijk dat de hulpverleners zelf geen gevaar lopen. Dit zou namelijk de zoektocht naar de vermisten belemmeren en het onderzoek vertragen.”

Geert Wilders: Eigen risico zorg wordt niet afgeschaft

Heftig nieuws: Peter Gillis is voor het leven gehandicapt!