in

Vermiste Britt Blom (36) dood gevonden in plastic zak

In Rio de Janeiro zijn lichaamsdelen gevonden van de Nederlandse Britt Blom, die sinds december vorig jaar vermist werd. De ontdekking werd gedaan in het water van de Guanabara Baai, nabij de stad, zo melden Braziliaanse media. Onderzoek naar het genetisch materiaal van de lichaamsdelen heeft bevestigd dat het inderdaad om de 36-jarige Nederlandse gaat.

Het lot van Blom, die al meer dan veertien jaar in Brazilië woonde, blijft echter onduidelijk. Ze verdween op 10 december terwijl ze op weg was naar een feest in het noorden van Rio de Janeiro. Zowel het politieonderzoek als de zoekactie door haar vrienden leverden niets op.

Lees ook
Meisje (13) liep weg van huis en werd ’s nachts verkracht in park

Woensdag heeft de politie van Rio de Janeiro geen verdere details vrijgegeven over het nog lopende onderzoek naar de verdwijning en het overlijden van Blom. Er is niet bekendgemaakt welke lichaamsdelen er zijn gevonden in de baai, noch wanneer dit heeft plaatsgevonden.

Op zaterdag 10 december zou Blom vrienden ontmoeten op een feest in de wijk Coelho Neto in het noorden van Rio de Janeiro. Volgens een vriend stuurde ze die dag een bericht via een berichten-app waarin ze aangaf dat ze later zou komen vanwege een “werkkwestie”. Blom zei dat het niet lang zou duren. Desondanks is ze nooit op het feest verschenen en heeft ze niet meer gereageerd op berichtjes.

Lees ook
Ilyas (22) overleden door explosie rotterdam: Hij was altijd positief en vrolijk

Blom verliet Nederland meer dan veertien jaar geleden en vestigde zich in Brazilië. Ze woonde aanvankelijk in São Paulo, het economisch centrum van het land, ongeveer 400 kilometer ten zuiden van Rio de Janeiro. Haar 13-jarige dochter woont daar nog steeds bij haar vader. Volgens vrienden bezat Blom onroerend goed in São Paulo dat ze verhuurde, en werkte ze als vertaalster. Later verhuisde ze naar Rio de Janeiro en huurde ze een appartement in de toeristische wijk Copacabana, aan het strand.

Vanuit daar verhuisde ze naar São João de Meriti, een ruige voorstad in het noorden van Rio de Janeiro. Een huiszoeking door de politie in haar woning kort na haar verdwijning leverde geen bruikbare aanwijzingen op.

Familie van man die weigert vinger in zijn achterwerk te laten steken radeloos

Scooterrijder (17) overleden door aanrijding met trein