in

Maak de borst maar nat: Zomer 2024 mogelijk warmste van de eeuw

Nederland krijgt warme zomer: 35 tot 40 graden niet uit te sluiten. De verwachting is dat we in Nederland deze zomer veel warme dagen krijgen. Weeronline meldt dat in juli en augustus hoogstwaarschijnlijk droge dagen zullen overheersen.

De wind zal in deze periode vooral uit het oosten waaien en dat zorgt ervoor dat we met veel zomerse dagen en zonneschijn krijgen te maken. De temperatuur zal daarbij tussen de 25 en 40 graden liggen. Dat is goed nieuws voor alle Nederlanders die de vakantie in eigen land door willen brengen.

Lees ook
Pas op: gebruik nooit usb-aansluiting op luchthaven om telefoon op te laden, dat is gevaarlijk

“De verwachting voor de zomervakantie heeft veel overeenkomsten met het weer in de zomer van 2018,” aldus meteoroloog Jaco van Wezel. “Toen kregen we te maken met langdurige zomerse warmte, ernstige droogte en enkele flinke hittepieken.”

Er is volgens Weeronline kans op meerdere hittegolven en extreme temperaturen van 35 tot 40 graden, zijn niet uit te sluiten. Toch wordt het in de zomermaanden niet alleen maar stralend weer. Een enkele week verloopt naar verwachting wisselvallig door een frisse zeewind. Er kunnen dan enkele buien ontstaan met temperaturen tussen de 20 en 25 graden.

Lees ook
Moeder en stiefvader beschieten kinderen met BB gun om hen ‘te kalmeren’: “Ongezien en onaanvaardbaar”

‘Memphis Depay uit selectie Oranje gezet’

Ouders druk bezig met telefoon: Jongetje (2) gereanimeerd nadat hij in het water valt