in

Maak kennis met David die leeft als een echte hond – “Ik laat hem elke dag uit”

De Britse documentaire The Secret Life of Pups biedt een kijkje in de wereld van een zelfgekozen hondenleven: mannen die op piepende speeltjes bijten en hun ‘baasjes’ besnuffelen.

De menshonden zijn doorgaans homoseksueel, hullen zich graag in leer, dragen hondenmaskers, worden graag over de buik gestreeld, eten uit voederbakken en hebben vaak een relatie met hun baasje.

In de docu van Channel 4 neemt Tom – hondennaam Spot – deel aan de verkiezing van Mr Puppy Europe in Antwerpen.

David – hondennaam Bootbrush – draagt een lederen hondenmasker en twee honden doen in Londen alsof ze tegen lantaarnpalen plassen om aandacht te vestigen op hun bijzondere identiteit.

Tom verklaart dat het om meer draait dan de outfits en de oppervlakkige machtsspelletjes. Hij vindt het belangrijk dat hij zich op een primaire, natuurlijke manier kan gedragen.

Lees ook
Uit onderzoek blijkt dat elk broodje knakworst 35 minuten van je leven kost

,,Je vergeet je geldzorgen, je werk. Als hondman kunnen we op een heel simpele manier van elkaars gezelschap genieten”.

Fetisj
Tom ontdekte stukje bij beetje dat hij een hondman is. Hij sliep graag met een halsband om en had een fetisj voor aansluitende kledij: lycra, rubber, maar ook de doodgewone wielerbroek.

Toen vond hij een zentai-pak van een dalmatiër op eBay en kocht hij een leiband in de dierenwinkel. Het besef van zijn bijzondere identiteit kwam er pas toen een man hem in een club aansprak:

,,Oh, dus jij bent zo’n hondman”. Tom brak met zijn verloofde Rachel en begon een homorelatie met Colin, zijn baasje.

Geen liefde, wel zorg
,,Ik had een paniekmoment toen ik besefte dat een hond zonder halsband een zwerfhond is. Die hebben niemand die voor hen zorgt”, vertelt Tom.

,,Toen begon ik online te chatten met Colin en hij bood me aan voor me te zorgen. Het is triest om te zeggen, maar in mijn hart voel ik geen liefde voor Colin. Maar ik heb wel iemand die er is voor mij en daar ben ik gelukkig mee”.

Lees ook
Dronken moeder brengt kind midden in nacht naar school

Ook David komt aan het woord in de documentaire. Voor hem is het hondenspel een ‘vlucht uit de analytische wereld’.

Instinctief
,,Het is volledig non-verbaal. Het is pre-rationeel, pre-bewust. Het is een instinctieve, emotionele beleving. Maar in elke menshond schuilt een persoon.

Het hond-zijn is slechts een deel van mijn identiteit. Ik ben ook vegetariër en ik speel ook piano. Ik heb een papegaai. Vanmorgen plantte ik nog tomaten in mijn tuin. Ik ben soms maandenlang geen hond”.

Wat drijft de mannen die zich in deze wereld begeven? ,,Je probeert vat te krijgen op de positieve elementen van het archetype van de hond: dat van de trouwe gezel”, aldus David.

,,Sommige menshonden zijn single, maar mijn hondenidentiteit draait om de band tussen mij en Sidney, mijn baasje. Ik hang al tien jaar aan zijn leiband. Als iemand in zijn buurt komt, grom ik als een bulldog”.

Rukverslaafde Pieter: ‘Twee dagen zonder, dat kan ik niet’

Hoe ouder hoe mooier! De fijnste foto’s van Bridet Maasland op een rijtje!