in

Man (26) schiet nog snel onder spoorboom door, maar dat loopt niet goed af

Een jongeman van 26 jaar uit IJsselmuiden raakte zaterdagavond ernstig gewond bij station Almelo De Riet nadat hij naar verluidt onder gesloten spoorbomen glipte en werd geraakt door een trein.

Het tragische voorval vond plaats omstreeks 23.30 uur. De man was eerder op de avond samen met drie vrienden aanwezig geweest bij het kickboksgala Honor and Pride in de topsporthal IISPA. Dit evenement, georganiseerd door Stephen Cooke van Scorpio Gym, was nog in volle gang op dat moment. Verschillende boksers van Sportcentrum IJsselmuiden deden mee aan het gala, waarbij ze zo’n honderd fans vergezelden.

Lees ook
Verdachte (17) van overval op Febo gewond door frituurvet

Na het evenement wilden de bezoekers uit IJsselmuiden per trein terugkeren. Te voet begaven ze zich naar station Almelo De Riet, gelegen op ongeveer 1,5 kilometer afstand van de sporthal. Dit station, een klein tussenstation, wordt niet door alle treinen aangedaan.

Volgens de politie staken de jongemannen het spoor over terwijl de spoorbomen al gesloten waren en het rode licht brandde. Op dat moment werd de 26-jarige man gegrepen door een passerende trein.

Lees ook
Konijn met gebroken nek gedumpt in plastic zak: ’Misselijkmakend’

Na het incident arriveerden meerdere politie-eenheden en ambulances ter plaatse, en werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Een omwonende meldde dat de bedoeling was dat de helikopter zou landen bij de naastgelegen voetbalclub SV DRC, maar uiteindelijk werd uitgeweken naar het terrein bij Heracles Almelo. De 26-jarige werd met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis Enschede. Het is niet duidelijk of dit transport plaatsvond per traumahelikopter of per ambulance.

De vrienden van de jongeman ontvingen ter plaatse nazorg van hulpverleners. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het incident.

Kleindochter steekt oma dood

Deze 8 signalen geven aan dat je lichaam dringend hulp nodig heeft