in

Man (43) op kerstavond vermoord teruggevonden door vriendin in Leuven

In Kessel-Lo, een deelgemeente van Leuven, is zondag het levenloze lichaam van een 43-jarige man aangetroffen. Volgens het parket werd de man met geweld om het leven gebracht.

Een vrouw trof zondag omstreeks 15.45 uur het levenloze lichaam van een 43-jarige vriend aan in zijn appartement, op de derde verdieping van een flatgebouw in de Edelzangerslaan in Kessel-Lo. De vrouw bracht meteen de politie op de hoogte: die kwam onmiddellijk ter plaatse, maar kon enkel nog vaststellen dat de man overleden was.

Lees ook
Vrouw doodgeschoten, zwaargewonde man buiten gevonden

“Gelet op de verdachte omstandigheden van zijn dood ging het afstappingsteam van de federale gerechtelijke politie ter plaatse voor sporenonderzoek, en werden ook het labo en de wetsdokter aangesteld door het parket”, klinkt het. Uit dat onderzoek bleek dat de man met geweld om het leven werd gebracht.

Lees ook
Dode gevonden op spoor in Venlo: Brief gevonden: Kom niet meer rond

De identiteit van de dader is op dit ogenblik onbekend, aldus het parket. Er werd een onderzoeksrechter gevorderd wegens moord, woensdag zal er ook een autopsie op het slachtoffer plaatsvinden.

Buurtbewoners spreken van een enorme politie-aanwezigheid in de omgeving de laatste dagen. “Op kerstavond stonden ze hier urenlang, tot na middernacht”, klinkt het. “En maandag nog de hele dag. Ze hebben ook het parkje hiertegenover helemaal doorzocht – we denken naar een moordwapen. Maar ze hebben ons niet gezegd wat er gebeurd was.”

“Mijn vriendin was vroeger een man. Mijn eigen vader noemt me nu homo, maar dat ben ik niet!”

Romy (21) heeft besloten om uit het leven te stappen: “Dit is niet de juiste plek voor mij”