in

Man (71) doodgestoken op straat, hond van slachtoffer ook gestoken

Een verschrikkelijke steekpartij heeft woensdagavond het leven geëist van een 71-jarige man in de Molièreweg in Rotterdam-Lombardijen. Het slachtoffer werd mishandeld en gestoken tijdens een hevige vechtpartij die plaatsvond in de buurt. Op basis van getuigenverklaringen heeft de politie een 53-jarige buurman aangehouden als verdachte.

De gruwelijke gebeurtenissen ontvouwden zich omstreeks 20.00 uur, toen de politie een melding ontving van een grootschalige vechtpartij, waarbij ongeveer tien personen betrokken waren. Tijdens deze gewelddadige confrontatie werd er ook gestoken, wat resulteerde in ernstige verwondingen voor het slachtoffer. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en hebben verwoede pogingen gedaan om het leven van de 71-jarige man te redden, maar helaas mocht alle inspanning niet baten.

Lees ook
Man betast kinderen op speelplein basisschool: Juf zat op telefoon

Later op de avond kon de politie de 53-jarige verdachte aanhouden in een woning, slechts twee deuren verwijderd van de verblijfplaats van het slachtoffer. De exacte rol van deze vijftiger in het incident wordt momenteel onderzocht. De politie zet haar onderzoek voort en is nog op zoek naar andere betrokkenen bij het incident.

Verscheidene buurtbewoners hebben laten weten dat het slachtoffer al vele jaren op de begane grond van een flat in de Molièrebuurt woonde, samen met zijn hond. Hij had eerder al onenigheid gehad met buurtbewoners, maar de ruzie die tot dit fatale incident heeft geleid, heeft nu tragisch genoeg zijn leven geëist. De hond van het slachtoffer liep ook steekwonden op en is door de dierenambulance meegenomen voor behandeling.

Lees ook
Let op: Als je deze rode stippen op je huid ziet, is het belangrijk om te weten wat ze betekenen

Buurtbewoners beschrijven tegen over het AD dat hun wijk als een plek waar doorgaans geen grote problemen zijn met jongeren, maar waar wel regelmatig tijdelijke bewoners worden geplaatst. Het slachtoffer woonde volgens omwonenden vlakbij een aantal van deze tijdelijke woningen. Een bewoner, die anoniem wil blijven, vertelde: “Met de jongeren uit de buurt zijn hier geen problemen, maar die tijdelijke bewoners zorgen voor heel veel ellende. Ze worden amper begeleid en er is elke week wel wat aan de hand.”

Een andere buurtbewoner, die binnenkort gaat verhuizen, deelde zijn zorgen: “Mijn kinderen kijken niet meer op als de politie de straat binnenrijdt. Hier wil ik mijn kinderen niet laten opgroeien.”

Stefan spoelt zijn borden en bestek door de wc

Slachtoffers filmen angstige momenten in Erasmus MC