in

Man betast kinderen op speelplein basisschool: Juf zat op telefoon

Heiloo – De politie stelt een onderzoek in naar een incident wat heeft plaatsgevonden op het speelplein van een basisschool aan de Boekenstein. Zaterdagmiddag is daar een aantal kinderen geconfronteerd met een man die zijn geslachtsdeel toonde. Op dat moment is geen herleiding naar een verdachte gevonden.

Lees ook
Pas op: gebruik nooit usb-aansluiting op luchthaven om telefoon op te laden, dat is gevaarlijk

De politie zette zondag het onderzoek voort op het schoolplein, onder meer met een gespecialiseerde hond. Hierbij was één van de slachtoffers aanwezig. Tijdens dat onderzoek fietste de verdachte voorbij en werd door het slachtoffer herkend. De achtervolging is op de verdachte ingezet en hij werd verderop met licht geweld aangehouden. Uit het onderzoek tot nu toe is gebleken dat hij niet alleen zijn geslachtsdeel heeft getoond maar ook dat hij slachtoffers onzedelijk heeft betast.

Lees ook
Let op: Als je deze rode stippen op je huid ziet, is het belangrijk om te weten wat ze betekenen

De verdachte, een 38-jarige man uit Heiloo, zit nog gedetineerd in het politiebureau. De politie meldt nadrukkelijk dat er geen relatie is met de school. Het geweldgebruik door de politie bij de aanhouding, waarbij de verdachte licht gewond is geraakt, is conform de geldende richtlijnen gemeld. De verdachte is voor zijn verwondingen onder doktersbehandeling gesteld.

Zon van korte duur: Het gaat weer sneeuwen tot 20 centimer!

Politie arresteert moeder die peuter slechts een luier laat dragen bij vrieskou