in

Man bindt vriendin vast na vermoeden van vreemdgaan

‘S-GRAVENZANDE – ‘Ik wilde haar helemaal geen pijn doen, ik wilde de waarheid weten’, zegt de verdachte in de rechtbank over het vastbinden van zijn vriendin in hun woning in ‘s-Gravenzande. De vrouw werd vastgebonden met tiewraps en werd gedwongen de toegangscode van haar telefoon af te geven.

De 36-jarige verdachte had namelijk het vermoeden dat zijn vriendin vreemd zou gaan met een andere man, die haar foto’s op Facebook had geliket. De ruzie startte juni dit jaar, toen de man in Polen zat.

‘Voordat ik naar Polen ging, was alles tussen mij en mijn vriendin goed, maar toen ik daar zat, begonnen we ruzie te krijgen over de telefoon en app’, vertelt hij donderdag in de rechtbank. Zijn vriendin dacht dat de man in Polen met andere vrouwen om zou gaan, maar de man dacht juist dat zijn vriendin in Nederland met een andere man om zou gaan.

Vriendin blokkeert verdachte ook
De ruzie begon pas echt toen de verdachte zag dat een andere man foto’s van zijn vriendin had geliket op Facebook en zijn vriendin de vraag wie die man was, negeerde. ‘Mijn vriendin blokkeerde mij ook op Facebook, ik kon haar berichten niet meer zien’, zegt hij emotioneel.
Als hij een telefoontje krijgt van zijn vriendin dat de relatie beëindigd moet worden, slaat de verdachte door. Hij besluit kort daarna om direct vanuit Polen naar hun woning aan de Populierenstraat in ‘s-Gravenzande te rijden.

Lees ook
Jonge Meisjes Slachtoffers van Fatbike Ongeluk in Breda

Vriendin ligt te slapen
Het is zondag 11 juni ergens in de ochtend als de verdachte onaangekondigd bij zijn woning aankomt. Bij binnenkomst ziet hij in de woonkamer verhuisdozen staan. Hij besluit naar de slaapkamer te lopen, waar zijn vriendin op dat moment ligt te slapen en pakt haar telefoon die op het nachtkastje ligt. ‘Ik wilde haar telefoon bekijken, ik wilde de waarheid weten.’ De vrouw wordt wakker en probeert haar telefoon terug te krijgen.

De man besluit de polsen en enkels van zijn vriendin met tiewraps vast te binden. De vrouw raakt in paniek. Dan begint de man tegen haar te schreeuwen. ‘Ik heb gezegd dat ik haar niets aan wilde toen, ik wilde alleen de waarheid weten.’

Toegang tot smartphone gegeven
Het slachtoffer raakt verder in paniek en zegt daarover tegen de politie: ‘Ik schreeuwde dat hij moest stoppen. Hij zei dat ik moest stoppen met schreeuwen, anders zou hij mijn mond dichtplakken met tape.’

Uiteindelijk besluit de vrouw haar ex toegang tot de smartphone te geven. ‘Ik heb de telefoon bij haar gehouden en toen kon ze met haar vingers de toegangscode intikken, ze zat toen nog vast in de tiewraps’, verklaart de verdachte in de rechtbank. De man leest appgespreken en bekijkt het Facebook-account van zijn vriendin. ‘Ik heb haar ook gevraagd wie die man was die haar foto’s had geliket op Facebook. Ze vertelde dat het een collega was, die ze al drie jaar kent.’

Rode striemen op polsen en enkels
Hoe lang de vrouw precies wordt gegijzeld, blijft onduidelijk. Volgens het slachtoffer zelf heeft dat wel een uur geduurd, maar volgens de verdachte slechts enkele minuten. Nadat hij de telefoon van zijn vriendin heeft bekeken, besluit hij de tiewraps weer los te knippen. ‘We zijn vervolgens beneden gaan praten en toen heeft ze mij uitleg gegeven.’

Lees ook
Delano (1) verdrinkt in zwembadje in eigen tuin, moeder is ontroostbaar

Nadat de vrouw haar telefoon weer terugkrijgt, besluit ze haar zus in te schakelen. Die haalt haar op, waarna ze later naar de politie gaan. Agenten zien rode striemen op de polsen en enkels van de vrouw, die afkomstig zijn van de tiewraps. Agenten gaan naar de woning toe en houden daar de 36-jarige man aan.

Elf jaar relatie
De verdachte zegt er spijt van te hebben en vindt het jammer dat hun relatie op deze manier na elf jaar tot een einde moest komen. Uit een rapport van de reclassering blijkt dat hij heeft gehandeld uit een impulsieve actie. De verdachte bevestigt dat. ‘Ik wilde haar echt niets aandoen, maar ik wilde gewoon de waarheid weten. Ik was zelf op dat moment ook erg gestrest.’

De officier van justitie gelooft dat het voor de vrouw erg angstig moet zijn geweest. ‘In je slaapkamer terwijl je slaapt worden overrompeld door iemand die je vastbindt. Dat moet buitengewoon angstig zijn voor het slachtoffer.’

Plannen om uit Nederland te verhuizen
Wel is het een impulsieve actie en wordt de kans nihil geschat dat de verdachte opnieuw op deze manier de fout in gaat. Ook heeft hij plannen om uit Nederland te verhuizen, hij heeft namelijk al een stuk grond in Polen waar hij toekomstplannen heeft.

Het OM eist een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden met een proeftijd van twee jaar. Op 28 december doet de rechtbank uitspraak.

Vrouw (33) gooit baby uit raam nadat ze stem in haar hoofd krijgt

NS medewerker is niet gewenst van de brutale manier van praten van vent die geen kaartje heeft