in

Man die medewerkster doodstak in Albert Heijn is beruchte ex-tbs’er

De 56-jarige man, die dinsdagochtend is opgepakt voor het doodsteken van een 36-jarige medewerker van de Albert Heijn aan de Haagse Turfmarkt, zou de beruchte ex-tbs’er Jamel L. zijn, die eerder is veroordeeld voor onder andere moord. Dat meldt de Telegraaf.

De Antilliaan staat volgens de krant bekend als levensgevaarlijk en gestoord. De politie wil nog geen enkele mededeling doen over de achtergrond van de verdachte.

L. is geen onbekende van de politie. Als twintiger werd L. in Nederland al veroordeeld voor moord en afpersing. Hij kreeg tbs opgelegd en verkaste toen naar Groot-Brittannië. Hier werd hij in 2007 veroordeeld wegens een bedreiging met een mes en een zware mishandeling.

Lees ook
Zwaargewonde neergestoken man Rotterdam belaagt ambulancepersoneel

De rechtbank waarschuwde dat L. nooit meer op vrije voeten mocht komen uit bescherming van de samenleving. Het land zette L. uit naar Nederland, waar hij opnieuw werd opgepakt voor een geweldsmisdrijf. Hij werd behandeld in een kliniek in Amsterdam en vertrok toen weer naar Curaçao.

In 2016 veroorzaakte zijn vrijlating grote onrust op Curaçao. Hij zat een straf uit voor een zwaar geweldsdelict. Op het eiland durfde niemand het aan om de man met zware psychiatrische problemen op te nemen omdat hij te gevaarlijk was.

Ogenschijnlijk kalm
L. stak dinsdagochtend, gekleed in een hoody en zes minuten nadat de supermarkt opende, een 36-jarige invaller op de broodafdeling neer. Toegesnelde agenten proberen het slachtoffer nog te reanimeren, maar ze overleed in de winkel aan haar verwondingen. De steekpartij vond plaats voor de ogen van andere medewerkers. De dader liep daarna ogenschijnlijk kalm en met bebloede handen de winkel uit.

Lees ook
Vrouw overlijdt na val in sloot tijdens uitlaten hond Max

De verdachte kon een paar honderd meter van de supermarkt uiteindelijk door twee agenten onder schot worden gehouden en gearresteerd. Het motief van de daad is nog onduidelijk. Het is niet bekend of slachtoffer en verdachte elkaar kenden. ,,We houden rekening met alle scenario’s’’, zegt een woordvoerster van de politie. ,,De man liep in de winkel op de medewerkster af en stak haar neer’’, wil ze wel kwijt.

De supermarkt aan de Turfmarkt in Den Haag is woensdagochtend nog gesloten. Voor de deur liggen bloemen. Ook hangt er een grote krans namens de Albert Heijn.

Moeder Karina (36) dood gevonden in haar woning: Ze wilde niet trouwen

GHB-drama Heerenveen: Lisette 29 overleden door drug in drinken