in

Man gezocht na brute mishandeling van schildpad

Zaterdagavond, rond 18.00 uur, zag een vrouw een (vermoedelijk) Poolse man met kort donker haar van in de dertig rondlopen met een wit tasje op de Hommelseweg in Arnhem. De man dumpte het tasje verderop op straat, waar de vrouw vervolgens naar toe liep en een gruwelijke ontdekking deed: een bebloede schildpad met de ogen eruit.

Lees ook
Neergestoken medewerkster ggz-instelling Heerlen overleden

Volgens het bericht van Stichting Schildpaddenopvang Nederland van de vrouw probeerde ze de man aan te spreken, waarop hij in gebrekkig Engels antwoordde dat de schildpad misschien wat water nodig had, om vervolgens op de vlucht te slaan. De dierenambulance werd onmiddellijk gebeld en de schildpaddenopvang werd ingeschakeld. Ondanks hun onmiddellijke inzet en zorg, overleed de schildpad helaas onderweg naar de opvang.

Lees ook
Vrouw in elkaar geslagen om fatbike

De Stichting Schildpaddenopvang Nederland, roept nu de hulp in van het publiek om deze dader op te sporen. De man wordt beschreven als iemand die zaterdag een gele polo en spijkerbroek droeg en later gezien is bij de pinautomaat van de COOP. De politie is op de hoogte van de zaak en bekijkt momenteel camerabeelden om de dader te identificeren.

Vader ziet gestolen fiets van zoontje op Marktplaats en beukt verkopers kapot

Drachtige ree doodgebeten door hond