in

Man gooit zijn gewonde Chihuahua in de vuilnisbak: hij wil geen 700 euro aan dierenartsenkosten betalen

Een 24-jarige jongeman uit Amerika redde een hond die in het afval leek te zijn achtergelaten. Toco’s leven hing binnen enkele uren aan een zijden draad, maar dankzij deze jongeman ging het van de rand van de dood naar een nieuwe kans op leven. Toco werd gevonden in zakken in een vuilnisbak door de jongeman die op een dag voorbij kwam.

Een fatale beslissing
Voordat de hond, een Chihuahua genaamd, in het vuilnis belandde, was hij al gewond. Zijn verzorger, een 54-jarige buurman, had hem naar de dierenarts gebracht voor behandeling. De kosten van de verwondingen bedroegen 700 euro.

Lees ook
Anna wil niet meer naar het schoolplein: ”Elke vader krijgt een harde van mij”

De verzorger nam een drastische beslissing: hij besloot de hond weg te halen en beweerde dat een bevriende dierenarts voor hem zou zorgen. Onderweg koos hij er echter voor “de hond in zakken te stoppen en hem in de vuilnisbak te gooien, in de veronderstelling dat hij dood was”, zoals hij aan de lokale politie verklaarde.

De dader erkende later dat hij “zeer slecht had gereageerd” op de situatie. Nu riskeert hij een boete van 50.000 euro voor dierenmishandeling.

Een gelukkige wending
Het lot lachte Toco echter toe. De Chihuahua werd op miraculeuze wijze gered door de 24-jarige jongeman die hem vond. De jongeman was beroofd van zijn heuptas en dacht dat de dief deze in de container had gegooid. Terwijl hij aan het zoeken was, zag hij een bewegende zak en ontdekte hij dat het een hond was, dus belde hij het noodnummer.

Lees ook
Boer vindt kinderlichaam in weide: is het de vermiste Arian (6)?

Hij merkte de verwondingen op die Toco over zijn hele lichaam had, dus bracht hij hem naar een kliniek. Hier kwam het tweede gelukkige toeval: het was dezelfde kliniek waar de hond slechts enkele uren eerder was behandeld.

De hond was ernstig gewond en had dringend een operatie nodig. De jongeman bood aan om voor de hond te zorgen en de kosten van 700 euro voor de dierenarts te betalen.

Ophef om huwelijk tussen priester (63) en meisje (12): ’Mensen begrijpen onze tradities niet’

Mona (51) is niet weg te slaan bij haar Nigeriaans internetliefje (25): “Ik ben de ware voor hem!”