in

Man klemt pony in weiland en verkracht dier..

RIJSWIJK – Op de schapenweide in Park Overvoorde in Rijswijk zou een pony seksueel mishandeld zijn. De politie heeft in de nacht van zondag op maandag iemand aangehouden op verdenking van de mishandeling. ‘Wat een rare mensen heb je rondlopen op de wereld’, zegt Alice Prenger, raadslid van Beter Voor Rijswijk (BVR).

Het zou gaan om een pony die rondloopt in de schapenweide langs de Schaapweg in Rijswijk tegenover zwembad De Schilp. ‘Daar staat een aantal dieren, waaronder paarden. Met een van de paardjes zijn dus seksuele activiteiten uitgevoerd door een persoon’, vertelt Prenger. Wanneer de mishandeling heeft plaatsgevonden, is niet duidelijk. ‘Toen ze erachter kwamen dat er dingen waren gebeurd op die weide zijn de paarden daar meteen weggehaald’, gaat ze verder.

Lees ook
Baby kritiek nadat jongeren fiets van brug op kinderwagen gooien

Het Rijswijkse raadslid komt zelf vaak bij de ponyweide van Stichting Rijswijk Ponyweide langs de John F. Kennedylaan, dat op een steenworp afstand ligt van de schapenweide waar het incident heeft plaatsgevonden. ‘Maanden geleden zijn de eigenaren gewaarschuwd dat er iemand rondloopt die rare dingen doet met dieren. Sindsdien slapen zij met camera’s en alarmen, zodat ze meteen naar de paarden kunnen als er iets gebeurt’, vertelt Prenger. ‘Dat is gelukkig niet gebeurd.’

Lees ook
Jade Anna deelt zelf haar ‘naaktfoto’ die rondgaat: “Dit is de foto”

Aanhouding
De politie laat weten dat er in de nacht van zondag op maandag rond 2.00 uur iemand is aangehouden op de Schaapweg op verdenking van de mishandeling van een pony. Er wordt momenteel verder onderzoek gedaan naar deze verdachte en de mishandeling.

‘Laten we hopen dat straks uit het onderzoek blijkt dat dit inderdaad de persoon is die de beesten heeft lastiggevallen en dat de rust weer helemaal terugkeert’, zegt Prenger. ‘En dat de buurtpaardjes weer terug kunnen komen natuurlijk.’

Baby gereanimeerd bij crèche, maar sterft toch..

Fenna (9) zat met haren vast in zwembad en overleed