in

Man pleegt zelfmoord voor zijn woning terwijl agenten op hem schieten

Landgraaf – Op de Groenstraat in Landgraaf heeft een man zichzelf van het leven beroofd met een vuurwapen. Tijdens het incident zijn twee schoten gelost door de politie.

In de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 januari werd de politie rond 00:45 uur gealarmeerd. De melder gaf aan zichzelf van het leven te willen beroven met een vuurwapen. Hierop werd opgeschaald en werden diverse specialistische politie-eenheden ingezet, waaronder de Dienst Speciale Interventies en een onderhandelaar.

Lees ook
Politie vindt spookrijder in vijver: man (43) overleden

Tijdens het telefonische gesprek met de politie kwam de man zijn woning uit. Hij stond oog in oog met de agenten die de man benaderden als vuurwapengevaarlijk. De man greep zijn vuurwapen en beroofde zichzelf daarmee van het leven. Op nagenoeg hetzelfde moment werden er door de politie twee schoten gelost. Beide schoten hebben de verdachte niet geraakt. De man is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Later in de nacht is hij aan zijn verwondingen overleden. De Rijksrecherche heeft in overleg met de officier van justitie besloten geen onderzoek te doen naar de door de politie geloste schoten.

Lees ook
Caroline Tensen werkt extreem hard: Vermoeiende 4 uren per dag!

Onderzoek
In de woning is onder andere zwaar vuurwerk en munitie aangetroffen. Het TEV (Team Explosieven Verkenning) en de EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) doen momenteel onderzoek in de woning. Tijdens dit onderzoek is de Groenstraat afgezet.

0800-0113
Denkt u aan zelfmoord of maakt u zich zorgen om iemand in uw omgeving bel dan 0800-0113 of ga naar de site www.113.nl voor hulp.

Crimineel (23) overleden na te vroeg afgegaan explosief in Den Haag

Vliegtuigje crasht op auto, 2 doden