in

Man stopt zeven staven goud in zijn kont

Een man die enigszins vreemd door een vliegveld liep, bleek een aantal goudstaven te hebben verstopt in zijn kont.

De Indiase man, die – waarschijnlijk beter voor hem – niet bij naam is genoemd, was net op een GoAir-vlucht tussen Dubai en Kerala gereisd toen hij door het personeel werd gepakt.

De hoeveelheid edelmetaal die in zijn kont werd ontdekt, liep uiteindelijk op tot ongeveer een kilo.

Je hoeft geen deskundige pandjesbaas te zijn om te weten dat hij veel goud bij zich had. Je hoeft ook geen proctoloog te zijn om te beseffen dat dit een heleboel is om mee te vullen.

Hoe dan ook, men denkt dat de man de staven probeerde in Kannur Airport te krijgen om te voorkomen dat hij 18 procent belasting op het goud zou moeten betalen.

Lees ook
Eldina laat haar snor en unibrow staan om mannen af te schrikken

Hij werd gezien door leden van het luchthavenpersoneel en vonden hem eenbeetje vreemd lopen – nou ja, je zou het maar zijn – en werd tegengehouden en gecontroleerd door de beveiliging en ambtenaren van de Air Intelligence Unit (AIU).

Lees ook  Sylvie Meis verklapt waarom haar dates vaak maar paar maanden duurden

De smokkelaar werd vervolgens naar een beveiligde zone van de luchthaven gebracht en gefouilleerd, waarop ze zijn glimmende vracht in de gaten hielden.

Toen ze uiteindelijk het zware metaal wogen, kwam het in totaal op 1470 gram in samengestelde vorm.

Toen kwamen ze – bij navraag – te weten dat hij het tarief voor het goud niet wilde betalen.

Met het delen van hun bizarre vondst op Facebook, schreef de AIU: “AIU Kannur nam 1470gm goud in samengestelde vorm (1316gm gewonnen) in beslag van een passagier die vanuit Dubai arriveerde met vlucht G8 4013.

“Het goud zat verborgen in zijn rectum.” De organisatie deelde ook een paar foto’s van het goud, dat lijkt te zijn gesmolten of opgesplitst in zeven en een kwart stuk.

Lees ook  Vader geeft zijn 17-jarige zoon bij de politie aan nadat hij op zijn telefoon naaktfoto’s van een peuter had aangetroffen.

Toch ziet het er naar uit dat het op zijn zachtst gezegd vrij ongemakkelijk zou zijn.

Lees ook
Met deze tips kan je zelfs met een microjongeheer een wild beest in de slaapkamer zijn

Hoewel deze bijzondere techniek vrij ongebruikelijk is, is het smokkelen van goud onder mensen die vanuit Arabische staten naar India reizen erg populair.

De moeite die mensen doen om belasting te ontlopen is indrukwekkend. Niet vaak smokkelen ze het via zichzelf – of erin – maar het zit vaak verborgen in andere voorwerpen.

De laatste tijd is er goud gevonden in chocoladedozen, afgescheiden in portemonnees en verborgen in alledaagse voorwerpen zoals pennen, paraplu’s en tubes tandpasta.

In één doosje werd zelfs een gesmokkelde poging gedaan om hun ondergoed in lijn te brengen met het edelmetaal. Het is een vreemde wereld daarbuiten, dat is zeker.

Nieuw remedie tegen stress: de kantoorhond! Heb jij er al eentje?

LIDL aanbieding: Enorm whiskyvat (30L) voor de echte liefhebber