in

Man stuurt hond af op zwaan: ‘Hij was van borst tot kop volledig ontveld’

Afgelopen zondagavond kwam er een schokkende melding binnen voor de Zwanengroep Zuid-Holland. Een omstander trof rond 20.00 uur een zeer gewonde zwaan aan in Zwijndrecht. Het jonge dier leefde nog, maar was van zijn borst tot de kop volledig ontveld.

Ook zat er een gat in zijn luchtpijp. De hulp mocht niet baten, want de verwondingen waren onherstelbaar. De dierenarts heeft de zwaan moeten inslapen. Dat schrijft de Zwanengroep Zuid-Holland op Facebook.

Lees ook
Drie ouderen vermoord in verzorgingshuis met insuline

Losgeslagen hond
Edwin Vosselman van de Zwanengroep Zuid-Holland vertelt aan het AD over het moment dat hij de zwaan vond. “Dit heeft een flinke impact gemaakt op mij, maar ook op de medewerkers”, vertelt hij aan de krant. “Er was een mevrouw die tijdens het buitenzetten van de vuilnisbak de gewonde zwaan zag.” Ze stond in tranen langs de kant van de weg toen hij aankwam. Een man zou zijn hond op de zwaan hebben afgestuurd, verklaarde de vrouw.

“Ik schrok me rot. Echt. Ik heb in mijn hele carrière op de ambulance nog nooit zoiets gezien. Echt vanaf de hals tot zijn koppie. Dat beestje had vreselijke pijn.” Een dag later gingen ze terug naar de plek waar de zwaan gevonden is. “We misten een stuk van de nek, die lag tussen flatgebouwen in. Een stuk van 10 tot 15 centimeter. Dit is een flinke slachtpartij geweest.”

Lees ook
Moeder komt er via Facebook achter dat haar vermiste dochter Alesha (6) dood is

Vosselman zegt dat de verwondingen zijn aangericht door een hond. “Eerder op de avond was er klaarblijkelijk een melding geweest van een man die met zijn hond achter een zwaan aan zat, maar deze was geannuleerd omdat de hond onder controle zou zijn.” De eigenaar van de hond heeft zich niet gemeld, terwijl er wel een meldplicht is.

Deel dit artikel via:

Man doodt op bloedige wijze de kat van de buren

Man gebruikt bierflesje om zijn billen te krabben.